fridajosephinevolontarresa.blogg.se

Vi har i Januari 2013 gjort vår livs resa. I 3 veckor jobbade vi som volontärer på ett barnhem i centrala Thailand. Här på bloggen kan ni läsa om hela vår upplevelse och om allt för- & efterarbete samt reflektioner av allt arbete.

Slutet börjar närma sig

Kategori: Allmänt

Allt börjar dra sig mot slutet och vår student närmar sig. Vi har haft ett händelserikt år som vi kommer minnas länge. Vi har vår långa resa dokumenterad här på bloggen samt med bilder. Vi hoppas ni som följt bloggen tyckt det varit intressant att följa vår väg mot den stora resan som blev av i januari. 

Att studenten nu närmar sig och att vi ska lämna gymnasietiden bakom oss känns ofattbart, sista året på gymnasiet har gått otroligt snabbt och det kan bero på att vi under hela årkurs 3 kämpat och slitet med projektet. Allt är nu över och slutbetygen på kursen är satta.

Vi har så mycket att säga om detta år eller dessa två år som vi jobbat och slitit med projektet. Att se tillbaka och tänka på när vi kom på iden är så himla långt bort men vi kommer ihåg när vi pratade med varandra och drömde om att komma iväg och att skicka de första mailet till rektorn och fråga om det fanns möjlighet att vara ledig osv. Det var så det började... Dagdrömmar om en volontärresa som sedan blev av. Allt började i 2;an och vi kämpade hela det året med att söka stipendier men misslyckades. Men vi lyckades få vår första sponsor som var Lindome församling. Efter att vi fått dem som sponsorer så kändes resan väldigt nära men ändå så långt bort. Vi fortsatte kämpa men utan resultat, men i april månad så blev vi kontaktade av Norra Halland och vi startade bloggen. Innan sommaren började stod vi också på en loppis i Majorna vilket gick otroligt bra. Men så kom sommaren och den var full av jobb för oss båda. Vi började också tveka om detta skulle gå och vi kände att vi måste fatta ett beslut innan skolan börjar i augusti. Vi hade en enorm svacka och vi var så nära på att ge upp men det var något som gjorde att vi fortsatte kämpa. 

Skolan började och nu började det på allvar, vi ställde oss själva frågan "kommer vi klara av detta?" "Hur ska vi få ihop så mycket pengar?" osv. Frågorna snurrade i våra huvuden och det kändes helt omöjligt när vi i september månad inte hade bokat resan eller hade några pengar. 

I princip hela våren, sommaren och hösten 2012 bestod av telefonsamtal och mail. Allt gick emot men i början av oktober vände allt på bara några minuter. Vi bokade resan av en ren chansning och dagen efter får vi de där samtalet vi drömt om. Vi hade fått en till sponsor.... Nu såg vi resan närma sig men det var ändå mycket pengar kvar att samla in...

Hösten gick rasande och vi spenderade våra helger på loppisar och newbody försäljning. Vi hade nu fått Kappahl och Landskap & Anläggning som sponsorer också. Och ja vi hade nått vårt mål.. 24 000 kronor insamlade och vi kunde inte annat än att sväva på moln. Det krävdes bara en liten egen kostnad sen var resan betald. 

Efter hela den långa resan med förberedelserna var det svårt att förstå att vi nu skulle åka iväg, vi kunde inte riktigt ta in det utan vi var som i en bubbla. Väl den 11 januari bar det av och alla intryck och alla upplevelser nere i Thailand är så otroligt svåra att beskriva. Vi skulle så gärna vilja förklara hur det var och hur det såg ut osv men det är svårt att inse hur illa det är när man inte är på plats och lever i det. 

Under resan kunde vi inte riktigt förstå att vi nu gjorde vår livs resa som vi kämpat för så länge och det dröjde flera veckor här hemma i Sverige innan allt hade lagt sig. 

Än idag har vi nog inte riktigt kunna ta in vad vi har gjort eller att det är över. 

Allt slit har varit värt allt just nu och vi ångrar oss aldrig att vi kämpade så mycket. Detta är en livserfarenhet som vi kan ha med oss hela livet och vi har utvecklats som personer och vi har fått nya perspektiv på livet.

Det är nu vi avslutar denna blogg och med en stolthet går vidare i livet med nya erfarenheter och minnen. Innan vi skriver den sista raden har vi några att tacka och det är våra familjer, handledare, sponsorer och alla som köpt newbody av oss.

Om mindre än en månad står vi med varsin studentmössa på huvudet och förmodligen är fruktansvärt glada. Nu är denna upplevelse över men det är nu livet börjar på riktigt och vi ska ut i vuxenlivet.

Vi hoppas att vi någon dag kommer tillbaka till bloggen och börjar skriva om något nytt äventyr vi far iväg på. Ingenting är omöjligt.

 

Tack för att ni följt vår resa <3 

Kramar Frida Lidholm & Josephine Touche

 

Några av våra favoriter

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: