fridajosephinevolontarresa.blogg.se

Vi har i Januari 2013 gjort vår livs resa. I 3 veckor jobbade vi som volontärer på ett barnhem i centrala Thailand. Här på bloggen kan ni läsa om hela vår upplevelse och om allt för- & efterarbete samt reflektioner av allt arbete.

Glad Påsk

Kategori: Allmänt

 
Idag är sista dagen innan vi går på påsklov så vi vill bara önska alla en glad påsk. Vi båda har fullt upp med jobb på lovet så vi tar en paus här ifrån men återkommer med filmen efter påsk.
 
 
Kramar Frida & Josephine 

A thousand mile journey starts with one big step

Kategori: Allmänt

Då var redovisningen gjord och projektrapporten inskickad. Redovisningen gick bra och publiken verkade verkligen gilla filmen. Efter redovisning kom elever fram och berömde den så jag hoppas den förmedlade ett bra budskap och gav en inblick i hur resan var. 
 
Just nu är det en stor lätnad att redovisningen är gjorde och alla inlämningar är inskickade. Men arbetet slutar inte för det utan vårt samarbete med Alla flygbiljetter förstätter nu under våren och nu ska jag kontakta Lindome församling för att boka ett datum för presentation. 
 
Rubriken på detta inlägget är titeln på vår film. Iden fick vi genom en skylt som var uppsatt på den okala skolan i Singburi och vi tycker meningen stämmer väldigt bra överrens med vårt arbete och vår resa. 
 
 
 
 

ÄNTLIGEN!!!!!

Kategori: Allmänt

Vi är klara med filmen!!!!!
 
Sådan otrolig lättnad och vi båda är helt överlyckliga.
För två veckor sedan såg det mörkt ut för oss och vi trodde inte vi skulle hinna klart men vi har jobbat stenhårt för att hinna klart innan imorgon. Vi tänkte att vi får slänga ihop en hyfsat bra film men nu har vi lyckats göra en film som beskriver hela vår resa och vi hoppas vi kommer få bra feebback. Det är otroligt mycket arbete och många timmar som ligger bakom filmen så nu känns det så bra att vi är klara med den och kan visa upp den för första gången imorgon. 
 
Här kommer några bilder från idag:
 
 
 
Det kanske finns några som undrar hur ni läsare kan få se filmen, så fort vi har redovisat filmen i våra skolor så kommer vi lägga upp filmen på youtube så att kan titta på den, för självklart ska ni som följt hela resan få se vår slutprodukt. 
 
 
 
Så hääär lyckliga är vi just nu, detta firar vi med lite ledigt från allt plugg ikväll.......
 
 

Sista dagen

Kategori: Allmänt

Tisdag den 26 mars och imon är det dags att redovisa hela projektet. Dagen idag kommer bestå av finputs på filmen för att den ska bli så bra som möjligt. Ikväll gäller det att förbereda sig inför morgondagen då det är dags för redovisning inför alla 2;or på skolan för att vara deras inspiration tills nästa år. Nervöst och lite spänt över vad alla ska tycka om filmen men huvudsaken är att vi är nöjda och kan visa upp den och vara stolta över hela vårt arbete. 
 
Ikväll kanske ni får en liten smygtitt på hur filmen ser ut så håll utkik..
 
 

Sprida glädje

Kategori: Allmänt

 
 
 

”Att sprida positiv energi och glädje brukar ofta ge en bra utdelning tillbaka…”

 
 
// Frida & Josephine 
 

Friday

Kategori: Allmänt

Solen skiner ute och det är fredag, kan det bli bättre?
Idag är det kort dag i skolan för oss båda två men Josephine ska arbeta med filmen och jag har suttit hela morgonen med projektrapporten som ska lämnas in nästa vecka. Det enda vi ska göra i helgen som har med projektet att göra att att skriva några blogginlägg till Alla flygbiljetter samt förbereda oss lite inför våra redovisningar som vi har nästa vecka. 
 
 
Mitt arbete just nu: 
 
 
Ett tag sedan vi visade lite bilder från resan så nu får ni några som vi inte lagt upp ännu: 
 
 
 
Ha en trevlig fredag och en bra helg önskar vi 

Jobba jobba

Kategori:

Idag jobbar vi för fullt med filmen och vi har kommit en bra bit.
Förhoppningsvis blir den klar imorgon så vi kan ha lite ledigt i helgen.

582 Dagar

Kategori: Allmänt

68 dagar sedan vi lämnade svenskmark för att volontärarbeta
49 dagar sedan vi stod på svenskmark efter vårt livsäventyr
163 dagar sedan vi bokade vår volontärresa
162 dagar sedan vi fick beskedet om ett samarbete med Alla flygbiljetter
582 dagar sedan vi startade med prohjektet
7 dagar tills vi avslutar projektet
 
582 dagar sedan vi startade allt och nu är det endast 7 dagar kvar. Helt ofattbart vad länge vi har kämpat med detta. I början arbetade vi inte jätte mycket men om man ska räkna med när vi började söka stipendium så är det 582 dagar sedan. 582 dagar är riktigt länge och att avsluta detta nästa vecka kommer bli skönt och en stor tyngd kommer lossna från våra axlar men det kommer känns ganska konstigt att inte ha något att göra vid varje ledig liten stund man har vilket vi har nu. Vi avsultar dock inte vårt samarbete med Alla flygbiljetter än på några veckor. 
 
 
Några bilder ifrån vår vårt arbete: 
 
 
 

19 mars

Kategori: Allmänt

Redan 19 mars och om 8 dagar är det redovisning av projektet som gäller. Dagen idag består av plugg plugg plugg. Josephine klipper filmen för fullt och jag skriver blogginlägg till Alla flygbiljetter. Det är så vår dag kommer se ut. 
 
Hoppas ni följer och läser våra inlägg på Allaflygbiljetter.se. Vårt senaste inlägg publicerades förra veckan och handlar om Sing buri och lite introduktion. 
 
 
 
 
Klicka på HÄR så kommer ni direkt till deras blogg
 

Sista inspelningarna

Kategori: Allmänt

 
Idag har vi spelat in alla vocieover så nu är det bara att klippa klart filmen. Detta kommer bli veckans stora jobb och vi hoppas att vi blir klara på fredag. Projektarbetet börjar gå mot sitt slut och det känns skönt att vi snart har en slutprodukt av projektet som vi kan visa er.
 
Vi har jobbat med detta sen 2011 så att vi är slitna och trötta på allt arbete nu kan vi inte dölja. Vi vill bli klara och visa filmen så att alla kan få en inblick i vad vi gjorde i Thailand. 
 
Hoppas er helg har varit bra, nu laddar vi inför en ny vecka 

Apor

Kategori: Allmänt

Matmarknader

Kategori: Allmänt

Byn 4 timmar norr om storstaden

Kategori: Allmänt

Destination Thailand

Kategori: Allmänt

Det är 2 månader och två dagar sedan vi begav oss till Thailand. Här kommer några bilder från vår långa dit resa som var på hela 40 timmar. Tåg till köpenhamn sedan vidare till Dubai, hongkong och tillslut Bangkok. Väl i Bangkok väntade yttligare 4 timmar norrut + lite väntetid på lokalbussarna. En otroligt lång resa men vi hann se väldigt mycket. 
 

Vårt kära hem

Kategori: Allmänt

Vi har inte varit så aktiva här det senaste och det beror på att vi jobbar stenhårt med filmen. Vi vill förmedla rätt budskap i filmen och vi vill att den ska vara perfekt så all ledig tid utöver skolan går åt filmen.
 
Här har ni ett collage av bilder från Twin House där vi bodde under vår tid som volontärer.
 

Saknar

Kategori: Allmänt

9 Mars

Kategori: Allmänt

 
Vi har hunnit en hel del under projektets gång. Här är några bilder på texter som andra har publicerat om oss. Det är från Drottning Blankas gymnasium, Alla flygbiljetter och från tidningen Norra Halland. 
Projektet är inte avsultat än och varje vecka publiceras minst ett nytt blogginlägg på allaflygbiljetter.se som vi har skrivit. 

En kväll för världens döttrar

Kategori: Allmänt

Äntligen helg viket betyder lite lite ledighet. Helgen kommer bestå av inspelningar till filmen och förhoppnngsvis får vi spelat in det sista så att vi kan klippa ihop filmen nästa vecka och göra fin putset de 2 sista veckorna. Den 28 mars ska projektet vara helt klart och dagen innan är det dags för redovisning i skolan. Längre fram i april kommer vi ha föredrag i Lindome församling efter gudtjänsten en söndag. 
Datum och tid återkommer vi med. 
 
Ikväll vill vi tipsa er om att titta på

En kväll för världens döttrar, på TV3 kl 20,00

 
 
Varför det är för världens döttrar beror ju på att det är internationella kvinnodagen idag.
 
Ha en bra fredagskväll 
Kramar Frida & Josephine 

Förödelse

Kategori: Allmänt

Igår fick vi se lite bilder ifrån barnhemmet. Det var bilder från hela 2012 och herregud vad mycket som har hänt på barnhemmet. 2011 var det väldigt kraftiga översvämningar i Thailand och barnhemmet drabbades väldigt kraftigt.

I princip hela barnhemmet förstördes och allt arbete som volontärer lagt ner förstördes under bara några veckor. Men eftersom det hela tiden åker dit nya volontärer precis som oss så har barnhemmet kunnat byggas upp igen och nu har det en hyfsat bra standard.

Det tog ganska hårt att se bilderna och förstå hur illa det verkligen var när översvämningarna drog in, vi såg spår av det när vi var på barnhemmet men vi kunde inte riktigt förstå hur illa det var. Nu har vi fått se bilder och vi kan nu se att volontärernas arbete är otroligt viktigt. Det betyder så mycket att folk lägger ner tid och hjälper till. Att få vara en del av detta arbete är stort och det hade varit kul om fler vill engagera sig så att världen kan bli ännu bättre.

 

Här kommer lite bilder från barnhemmet innan och efter volontärernas arbete:

Före

 
 
 
Efter volontärernas arbete:
 
 
 
 
 
 
Standarden är fortfarande låg men otroligt mycket bättre än vad den var efter översvämmningarna. 
 
"After the The Great Flood of 2011, you have been marvelous! Too the disaster site, to what we have today is just amazing. Greenway Orphanage thanks every single one of you good people for all your hard work, smiles & lots of fun that you bring here."
 
Några fina ord från vår projektkoordinator Phil

Del 2 Alla flygbiljetter

Kategori: Allmänt

Hej!
Ny vecka och nya möjligheter. Dethar nu blivit mars och våren börjar närma sig vilket vi ser framemot.
I helgen publicerades del 2 av vår berättelse på Alla flygbiljetters blogg. Hoppas ni följer och läser om vår resa där också. 
 
För att komma till deras hemsida och blogg klicka på länken här: http://allaflygbiljetter.se/blog/
När ni har kommit in på bloggen så ser ni inläggen, för att läsa hela vårt inlägg trycker ni på Mer
 
 
Så här ser det ut: 
 
 
Ha en fortsatt bra måndag