fridajosephinevolontarresa.blogg.se

Vi har i Januari 2013 gjort vår livs resa. I 3 veckor jobbade vi som volontärer på ett barnhem i centrala Thailand. Här på bloggen kan ni läsa om hela vår upplevelse och om allt för- & efterarbete samt reflektioner av allt arbete.

Försäljning igen

Kategori: Allmänt

Vi startar december månad med att stå på loppis, det kanske blir sista gången innan avresa. Loppisen kommer vara på samma ställe som sist alltså hos hamstern i Kungsbacka. Vi kommer stå där mellan 11-15.
 
För att hitta dit så svänger ni in vid Ljud och bild skolan i Kungsbacka.
 
Ni är välkommna.

Heeeej

Kategori: Allmänt

Nu är äntligen headern fixad, hoppas ni tycker den duger..
 
 
 

Loppis i Kungsbacka

Kategori: Allmänt

På lördag ska vi stå på loppis i kungsbacka igen.. Kom och handla hos oss, vi har proverna från kappahl med oss så passa på att köpa lite barnkläder, sjalar eller tofflor. 
 
Vi återkommer med tider och vägbeskrivning..
 
 

Vaccination

Kategori: Allmänt

Första vaccinationen är gjord :) Nu har vi äntligen fått gjort vår första vaccination, bara en kvar sen innan vi åker. 
Headern är också fixad idag men den vill inte riktigt som vi vill men det får vara så sålänge innan vi kan fixa den. 
 
Nu kan man i alla fall se våra sponsorer på headern och det känns väldigt bra eftersom de är dessa företag som hjälpt oss så att resan kan bli av.
 
Landskap & Anläggning AB
 
Klicka på våra sponsorer så kommer ni till deras hemsidor...
 
Ha en fortsatt bra tisdag
 

1 månad

Kategori: Allmänt

1 månad till julafton och vi har fullt upp, julshoppning och allt sånt har man inte hunnit med än. Just nu har vi fullt upp med skolan så bloggen kommer hamna lite vid sidan av fram tills de börjar närma sig avresa. 
 
De som sker inom projektet just nu är vaccination som ska ske på tisdag och nästa helg blir det loppis i Kungsbacka.
 
Ha en bra lördags kväll

Buddhism

Kategori: Allmänt

Hemma från skolan och nu ska jag skriva en skriftlig analys om buddhismen. Detta är ganska passande ämne eftersom i Thailand så är den största majoriteten buddhister. Jag tycker religionen är väldigt speciell och det är bra att få en bild hur dem lever. 
 
Ikväll kommer lite mer info om vad vi gjorde igår....

33

Kategori: Allmänt

Idag är det endast 33 dagar kvar till julafton, några julkänslor har man inte fått än tycker jag. Men snart kommer de säkert lite snö och då börjar man få lite julkänsla. Nu blåser det och är kallt, riktigt höstväder. 
 
Igår var vi på Josephines skola och fixade lite saker, vad vi gjorde berättar jag senare.... 
Nu ska jag åka till skolan, hörs om nån timme, slutar väldigt tidigt idag..
 
Kramar F & J 
 

Informationspaket

Kategori: Allmänt

 
 
Igår fick jag äntligen mitt informationspaket, de innehåll lite praktiskadetaljer och tips. Några saker reagerade man mer på och det gjorde att man fick fundera lite över vad man verkligen har gett sig in på. 
Något som vi båda reagerade lite på var att i vårt informationshäfte stod de lite saker som man ska änka på och kan vara annorlunda i Thailand, tex barnuppfostran. Eftersom vi kommer leva i en annan kultur kommer de bli en hel del kulturkrockar och dem varnade för att vi kan reagera starkt på hur barnen behandlas i skolan, det kan nämligen förekomma smisk osv. Detta kommer nog vi båda reagera starkt på om vi ser det så det är bra att vi är förberedda. Att smiska barn i skolan som inte sköter sig existerar inte hos oss och därför blev det en stark reaktion hos båda. Men förhoppningsvis kommer vi inte stöta på detta men det kan vara bra att vara förberedd. 
 
 
Just nu sitter vi på Josephines skola och arbetar med lite saker som ska skickas till vår sponsor....
 
Hörs senare 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
 
Tisdag och det betyder väldigt kort dag i skolan för mig. Idag ska jag till Josephines skola för att fixa lite saker inför resan + att fixa lite saker till allaflygbiljetter.se 
 
Vi ska också försöka fixa vår header för det behövs verkligen.... Vi har gjort e jättefin header men vi lyckas inte få de att stämma med alla koder osv men senare idag får vi hjälp av ett proffs så vi hoppas bloggens design ser annorlunda ut ikväll :) 
 
Äntligen har jag fått mitt nformationspaket, visar de senare....
 
 

Studieinriktning i projektarbetet

Kategori: Allmänt

Jag skrev om vad ett projektarbete är igår och då skrev jag att det krävs att projektarbetet måste vara kopplat till ens studieinriktning.
 
Jag (Frida) läse tredje året på frisörlinjen och det kan ju vara väldigt svårt att koppla frisörinriktningen till ett volontärprojekt på ett barnhem. Vi började för mer än ett årsedan att arbeta med projektet och då frågade jag mina lärare om det var möjligt att göra projektet och dem sa att jag absolut fick göra de.
Men jag måse fortfarande ha med min frisörinriktning och det har varit lite svårt att få med den men nu har jag äntligen tillsammans med min handledare kommit fram till vad jag kan göra. Min uppgift är att utveckla min kunskap i asiatiskt hår, jag kommer alltså klippa de barn som vill och göra lättare håruppsättningar. Asiatiska hår är väldigt speciella och svår klippta så det kommer verkligen bli en utmaning. 
 
Josephine studerar media och filmkunskap och det är betydligt lättare att få med i volontärprojektet. Hon ska då göra en dokumentärfilm om resan och om vårt arbete där nere, självklart kommer jag också vara delaktig i filmen eftersom vi hjälps åt med allting men det är hon som sköter redigeringen osv. Filmen kommer sedan visas under våra föreläsningar. 
 
Så nu har ni fått en inblick i hur vi får med våra inriktningar i vårt projekt :)
 
Ha en fortsatt bra måndag 
 

Projektarbete 100 poäng

Kategori: Allmänt

Jag kom på att alla kanske inte vet vad ett projektarbete innebär eller vad det är för något. Projektarbetet på gymnasiet är en kurs man handlägger helt själv, det finns ingen speciell lektionstid utsatt på schemat utan det ska man planera själv. För att få hjälp och vägledning genom projektet har man en handledare som man väljer ut, handledaren är till för att hjälpa dig men det är du som ska komma med förslag sen kan handledaren hjälpa och tipsa dig men det är alltid du som ska komma på allt själv och fatta alla beslut själv.
Projektarbetets syfte är att utveckla förmågan att planera, strukturera och ta ansvar över ett större arbete helt själv.  
 
För att kunna genomföra ett projektarbete krävs det att man är intresserad av det man gör och att man har en tydlig plan över vad man vill få ut av projektet. 
Projektet ska också ha med din studieinriktning att göra så det kan ibland vara svårt att komma på något som är kopplat till just de du läser. 
 
I ett projektarbete är det inte bara slutprodukten som är viktig utan hela arbetsprocessen är minst lika viktig. Man ska kunna avgränsa projektet, lösa probelm, planera och samtidigt dokummentera. Man ska under tiden skriva loggbok om vad man gör och vad som går bra/dåligt i projektet. Man har också vissa fasta inlämningar så som projektplan och redovisning av slutprodukten. 
 
För att sedan redovisa projektet brukar man ha en redovisning för årskurs två på gymnasiet för att dem ska få ideer och tips till deras projektarbete. 
 
Man ska minst arbeta 100 timmar med projektet. 
 
Jag och Josephine har valt att volontärarbeta som vårt projekt, hur vi får in vår studieinriktning i detta får ni veta i nästa inlägg. Vi kan i alla fall säga att vi har arbetet i över 100 timmar för länge sedan.
 
Ha en bra måndag 
Kramar
 

........

Kategori: Allmänt

All tid som vi spenderar på projektet just nu går åt bokningar och sponsringsgrejer så bloggen hamnar just nu lite vid sidan av. Men nästa vecka kör vi igång med riktig bloggning igen. 
 
Idag har vi tagit det ganska lugnt men vi har även jobbat med projektet. Vi har skrivit ihop en presentation om och själva samt en beskriving av vårt arbete som ska skickas till vår sponsor. Mer om detta kommer inom kort. 
Vi har också fixat med lite olika papper osv, det är väldigt mycket som ska fixas och vi vet inte riktigt hur vi ska hinna för just nu springer veckorna iväg. 
 
Men som ni kunde läsa igår så har vi bokat flygbiljetterna och det är otroligt skönt att ha bokat allt.
 
Fortsätt följa oss här på bloggen och vi lovar att de kommer bli bättre och roligare bloggning inom kort. 
 
Kramar F & J
 

Bokat!!!!!

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen bokat våra flygbiljetter. Vi bokade självklart flygbiljetterna hos vår sponsor allaflygbiljetter.se
Kika in på deras hemsida och boka du också. 
 
Hörs imorgon 
 
 

Veckans resemål - Thailand - Ao nang

Kategori: Allmänt

Fredag igen och det är dags att tipsa om veckans resemål. Denna veckan tycker jag vi fortsätter på Thailand temat men vi väljer ett annat resemål i Thailand. Istället för Phuket så tipsar jag om Ao nang denna veckan.
 
Jag besökte Ao nang 2010 och blev väldigt förtjust i öarna som ligger utanför Ao nang. Ao nang var inget speciellt men jag rekommenderar att åka dit bara för att det finns jätte många fina öar precis utanför som är lätta att ta sig till. Om man kan tänka sig att åka båt nästan varje dag till stränderna utanför så ska man absolut åka hit. Jag har besökt några utav öarna/stränderna och jag tänkte visa er vilka jag rekommenderar.
 
Railey Beach: En större och långgrund strand med kristallklart vatten. Intill stranden finns också höga klippor som är populära att klättra på.
Koh Hong: En fantastisk ö med en strand inuti en lagun. Jätte häftig strand och bra att inga båtar fanns där man badade. Nära till djungeln så det kändes som en riktig Robinson-strand:
 
Chiken Island: Denna strand/bergsklippa är ganska känd och det pratas mycket om den. Jag tycker det är värt ett besök och utanför bergsklippen som ser ut som en kyckling så finns det ett fint korallrev att snorkla vid. Om man har tur kan man möta på lite större fiskar vid revet.
 
Poda Island: Den här ön är såå bra, vattnet är bland de bästa och friskaste här. Om du är vid Ao nang måste du besöka Poda Island annars har du missat de bästa. Bilderna kan förklara varför ön är så bra:
 
Det var veckans resemål och hoppas ni blev inspirerade
 
Hit åker ni lättast och billigast med allaflygbilgetter.se
 
 
 

Informationspaket

Kategori:

Josephine smsade precis mig och sa att vi hade fått hem vårt informationspaket idag. Sitter på bussen påväg hem från praktiken och väntar med spänning på vad de kan innehålla.

Hörs senare och då ska ni få se vad paketet innehöll

Dålig bloggning

Kategori: Allmänt

Denna veckan händer det inte speciellt mycket med projektet därför har bloggen blivit lidande. Men till helgen ska vi boka våra flygbiljetter så då händer de lite saker :)
58 dagar kvar........

Nästa vecka ska vi till vår gamla grundskola och försöka få med oss lite undervisningsmaterial i engelska. Jag ska också kontakta en släkting nu de närmaste dagarna som kanske kan hjälpa till med detta.

Hörs imon

59

Kategori: Allmänt

Idag är det ändas 59 dagar kvar. Min dag har bestått av skola sen har jag och Josephine pluggat ihop hela kvällen eller i alla fall försökt. Vi har också räknat lite på vår budget och det ser riktigt bra ut :) väldigt roligt att se att de går bra när man har kämpat så mycket. 
 
Idag har jag bokat mitt handledarmöte också som jag ska ha för att redigera min projektplan. 
 
Hörs imorgon 
Kramar J & F
 

Träning

Kategori:

När man har mycket plugg är det viktigt att göra något annat också. Något som jag gör när jag har mycket i skolan är att träna, minst tre dagar i veckan. När man har mycket så känner man att man inte har tid för man är stressad men när man varit och tränat så har man så mycket mer energi och plugget går mycket bättre :) på onsdag har jag prov så just nu spenderar jag all min lediga tid med religionsboken men snart ska jag träna. som tur var så får jag sällskap på gymmet och det gör ju allt mycket roligare

Tycker de passar bra med en bild från gymmet:

2 månader

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Igår var det farsdag och vi firade våra pappor, igår var det också bara 2 månader kvar tills flygplanet lyfter. 
 
Vi började arbeta med projektet förra året och då började vi längta tills vi skulle åka och nu är det bara två månader kvar. Tiden har gått snabbt, vi har jobbat hårt och vi har fått offra väldigt mycket tid. Det har varit tuffare än vad jag hade tänkt mig, vi är förbereda på att det kommer vara tufft i Thailand men inte att det skulle vara så otroligt mycket jobb innan. 
Men ångrar inte en sekund över att vi valt att göra detta projekt, det kommer vara en livserfaranhet och ett äventyr som vi aldrig kommer glömma. Vi kommer också hjälpa barnen mot en ljusare framtid.
 
 
Idag är det måndag och en ny vecka har börjat, skola sen ska vi träna. Denna veckan får vi också besked om ett stipendium vi sökt och så får vi vårt informationspaket från volontärresor.se
 
Om ni vill ut och resa nu när det börjar bli kallare tycker jag ni ska gå in och boka flygbiljetter hos allaflygbiljetter.se. Där finner du billiga och bra flygbiljetter.
 
 
 
 
 
 

Farsdag

Kategori:

Hej! Idag får vi fira våra pappor på farsdag.
Igår stod vi som sagt på loppis och det gick ganska bra. Även fast vi inte sålde så mycket så hade vi väldigt trevligt. Vi får tacka Carina på hamstern i Kungsbacka för stödet.

Nu vart det loppis

Kategori:

Nu är det loppis! Om ni är sugna så kom till Hamsterns loppis i Kungsbacka. Utmärkt tillfälle att hitta en farsdsg present.

Frida & Josephine

Loppis i Kungsbacka

Kategori: Allmänt

Imon lördag den 10/11 är det dags för oss att packa våra loppis grejer och åka till Kungsbacka för att stå på loppis. Vi ser fram emot detta och det ska bli kul att se hur stort intresset är av våra provkläder från Kappahl. 
 
Loppisen är mellan 11-15 i Kungsbacka. Det är loppisen hamstern som annordnar loppisen. Vägbeskrivning finner du HÄR
 
Kika gärna förbi och inhandla något litet eller stort :)
 
Lite av de vi kommer sälja:
 
Huvudsponsr imorgon är Kappahl:
 
Ha en mysig fredag och hopps vi ses imorgon 
kramar från Frida & Josephine

Veckans resa

Kategori: Allmänt

Veckans resa - Thailand - Kamala Beach 
 
Veckans resamål går till Thailand och Kamala beach. Kamala Beach är en av stränderna på ön Phuket. Detta är en strand som är en av de lungnaste på ön Phuket och den är också väldigt barnvänlig. Om du är ute efter lungnare semester är detta ett perfekt ställe att bo på. Kamala har desutom flera olika bra små stränder runt omkring som du kan åka på dagsutflyt till. Man kan ta longtail boath eller en vanlig taxi till små stränderna runtomkring. Om man bor i Kamala och känner för en riktig fartfylld kväll kan man ta bussen till de partyglada Patong. I Kamala finns bra shopping och väldigt mysiga restugranger på strandpromenaden. Resturangerna är öppna på dagen och på kvällen, om du är ute efter lite "finare" restauranger så finns även de. Om du är intresserad av att flytta till Thailand eller vara där en längre tid så är Kamala också perfekt för där finns en svensk skola. 
 
Här kommer några bilder från Kamla Beach:
 
Precis brevid Kamala Beach ligger det en jätte mysig strand som heter Leam sing beach, Om du vill ha det lite lugnare och mindre är denna stranden perfekt. Vattnet här är kristall klart och sanden är kritvit. På stranden finns några olika restauranger och det finns solstolar att hyra. Hit kan du ta dig med båt eller taxi. Om du åker taxi är det en lite krånglig väg att gå till stranden. Det sluttar väldigt mycket nerför så ta bra skor. 
 
Två bilder från Leam sing Beach:
 
Om du känner för att ta en lite längre dagsutflykt tycker jag du ska åka båt till Freedom beach, hit går inga taxi så du kan bara komma hit mad båt. Stranden var en av de vackraste jag har sett och det var verkligen värt att åka dit. Det fanns en restaurang på stranden och några enstaka solstolar. Tips, var där tidigt så du får den bästa platsen. Det fanns också bra korallrev att snorkla vid på den är starnden. Mer behöver jag inte beskriva för kan visa hur bra stranden är med bilder istället:
 
Freedom Beach:
 
När man åker till Kamala Beach så flyger man till Phuket airport, så om du är intresserad av att åka till Kamala beach nu så tycker vi att du ska gå in på vår sponsors hemsida och boka dina flygbiljetter. allaflygbiljetter.se har billiga och bra flygpriser. Kika in på deras hemsida: http://www.allaflygbiljetter.se Klcka HÄR
 

Godmorgon

Kategori: Allmänt

9 november och det är riktig höst just nu. Idag blir det skola som vanligt men för mig blir det en kort skoldag. Men får åka till skolan lite tidigare för att dela ut newbody paketen som har sålts. Eftersom jag har varit kontaktperson så har jag allas paket hemma hos mig, totalt har vi sålt 222 paket på 12 personer vilket jag tycker är riktigt bra :) 
 
Igår som jag nämde var jag på kunskaps och framtids mässan och fick med mig massa utbildningskataloger från olika skolor. Jag hade lite att läsa igår kväll och nu snurrar bara alla olika skolor i huvudet. Jag vet vad jag vill läsa till men inte vilken skola. 
Detta är de jag läste igår, det tog ett tag.....
 
Senare idag kommer veckans restips. Håll utkik, vilken resa kan bli veckans resa.........

Kaos i min hall

Kategori: Allmänt

Som rubriken lyder så är det just nu kaos i min hall med mängder av newbody paket. Vi var och hämtade leveransen förut och det var en hel del paket. Förutom att vi har hämtat newbody leveransen så har vi planerat in när vi ska ta sprutorna och när vi ska besöka vår gammla skola för att få lite undervisningsmaterial. 
 
Vi har också varit på Kunskap och Framtids mässan på svenska mässan i Göteborg. Det är en mässa där olika universitet och högskolor osv gör reklam för sin skola. Det fnns otroligt mycket man kan läsa och allt bara snurrar i våra huvuden just nu. Men man har lite kataloger från skolora att läsa ikväll. Vi fick också pratat med volontärresor.se som var en av utställarna. Vi fick lite praktiska tips och råd som vi ska tänka på. Imorgon är det fredag sen är det helg och då blire loppis i Kungsbacka :)
 
Lite av Newbody leveransen....
 

Hej så där på kvällskvisten

Kategori:

Så nu va delredovisning gjord och det gick bara bra. Det är lite svårt att ha en delredovisning när man inte har något att visa så att säga men jag fick prata på om vad vi har åstadkommit hittills och hur vi planerar inför resan. Men annars så gick det jättebra och jag fick med allt som jag ville ha sagt.
Nu är det som Frida nämnde nedan bara newbody utdelning och loppis kvar och sen är det nästan dags att åka. Spännande!

7 november

Kategori: Allmänt

7 november 2012 då Obama vann presidentvalet i USA, ingen nyhet direkt. De flesta har väl hört detta under dagen. Min dag (Frida) har bestått av en färgkurs på min praktikplats i Göteborg. Väldigt rolig och givande kurs där vi fick arbeta på varsin modell. Jag blev jätte nöjd med mitt arbete.
 
Nu blev de lite tjöt om ett annat ämne så tillbaka till projektet. Imon är det dags för oss att hämta new body leveransen, sen är det bara dags att börja sortera alla paket.
 
I helgen blir det loppis så igår gick vi igenom våra loppis grejer eftersom vi inte kan ta med oss allt. Vi kommer först och fräst satsa på att ta med alla kläder från kappahl sen får vi se vad vi får med. Hoppas vi får in lite pengar på lördag, kika gärna förbi. 
 
Josephine har haft delredovisning idag, hoppas det gick bra. Hon skriver säkert här på bloggen lite senare hur det gick :)
 
 
Såhär såg de ut när vi stod på loppis i maj, solen sken och man såg fram emot sommaren. Som tur var är loppisen innomhus på lördag :)
 

Inför delredovisning

Kategori:

I morgon är det dags för mig (Josephine) att delredovisa vårt projektarbete. Eftersom vi ännu inte har genomfört resan tänkte jag berätta hur hela processen hittills har varit och gått till, och även vad som komma skall. Berättar hur det går i mon :)

Info

Kategori: Allmänt

För några timmar sen fick vi information från volotnärcentret i Thailand. Det stod lite praktisk information som vi bör veta innan resan. När jag läste hur vi ska ta oss till barnhemmet blev men lite rädd, hur ska vi två svenskar hitta i Thailand alldeles själva? Men vi ska nog se till att de löser sig. 
 
Igår kväll skickade jag också in new body försäljningen och leveransen är klar att hämta redan på torsdag, vår helg kommer bestå av loppis och utdelning av new body:) New body försäljningen gick väldigt bra och detta resulterade i att vi nästan har hela resan betald. 
 
 

21,00 tv4

Kategori: Allmänt

Missa inte SOS uppdraget på tv4 klockan 21,00. I dokumentären får ni följa några svenska kändisar som volontärarbetar i Ghana.
 
 
Hörs imon 
kramar ifrån oss

Läskigt

Kategori: Allmänt

Jag läste denna artikeln på aftonbladet häromdan och blev lite små rädd. Tjejen som artikeln handlar om jobbade på ett barnhem i Indien och började få bröstsmärtor och andningsproblem. Hon var bara 24 år och dog sedan efter smärtorna. Just nu är det problem med att fastställa orsaken och obduktionen kan dröja 2-5 ÅR...Men just nu tror dem att orskaen är förgiftning. Men tänk att inte veta vad som är orsaken till ens anhörigs död, det vore fruktansvärt. 
När jag läste artikeln blev man så klart extra orolig eftersom hon jobbade som volontär på ett barnhem och detta ska vi också göra fast i Thailand. För att vi ska hålla oss undan sjukdommar ska vi vaccinera oss mot allt som läkarna rekommenderar. Man kan aldrig vara säker men om man har tagit de som behövs så kan man inte göra mer. 
 
Vi hoppas så klart på att inte vi ska råka ut för nått och de tror jag inte vi kommer göra heller men såklart ska man vara försiktig.
 
 
 

Dåligt bloggande

Kategori: Allmänt

Hej!
väldigt dåligt bloggande av oss denna helgen och vi får skylla på för lite tid och att de var helg. Nu har vi börjat skolan igen efter en veckas ledighet och det känns väldigt tungt. Det är några jobbiga veckor kvar innan jullovet och volontärresan. Det är alltid mycket plugg sista veckorna eftersom vissa kurser slutar till jul. Men vi ska ta oss igenom dessa veckor sen är det dags för vår livs resa :D 
 
Den senaste veckan när man varit ledig har man börjat tänka på vad man egentligen gett sig in på, nervositeten har inte dykt upp än men den lär komma smygandes ganska snart. 
 
 
 
67 dagar kvar alltså......

woop woop 69 dagar kvar

Kategori: Allmänt

Nu är det mindre än 70 dagar kvar, det börjar närma sig :) denna helgen tar vi det bara lugnt för att gå tillbaka till skolan på måndag. 7 veckor i skolan sen är det lov igen och sen sitter vi på planet mot Thailand :)
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej!!
 
Sista dagen på vårt sista höstlov har för det mesta spenderads hemma. Min dag har bestått av vila, plugga, träning och nu ska vi ha fredagsmys tillsammans :) 
 
Hoppas ni får en bra fredagskväll och en bra helg 
kramar från oss

Veckans resmål

Kategori: Allmänt

Eftersom det inte händer något nytt varje dag med projektet så tänkte vi skriva lite tips om olika resmål vi varit på. Lite inspiration på nya resmål när det börjar gå mot vinter. Vi kommer skriva om ett nytt resemål varje fredag så håll utkik. 
 
Veckans resemål - Italien - Rom
 
Rom är en stad som man måste besöka någon gång. Det finns otroligt mycket att se i denna stad och det är svårt att beskriva vad som är så speciellt med denna stad därför måste den upplevas. Rom är en stad för de flesta, de som är intresserade av historia, shopping, sol & bad, kultur och natur. När jag var i Rom bodde jag på ett kloster 5 mil utanför själva stan. Jag fick då uppleva det mesta som man kan när man är i Rom. Om ni är intresserade av att åka till Rom och inte vill bo mitt i stan så rekommenderar jag att bo där jag bodde. Klostret var precis som ett hotell med jätte trevlig personal (nunnor), klostret låg också otroligt vakkert högt upp på ett berg. Förutom att jag bodde i ett kloster så besökte jag alla sevärdeheterna i Rom därför tänkte jag ge lite tips på vad som man inte får missa. 
 
Colosseum: Väldigt gammal teater och det är en sevärdehet som man inte får missa när man är i Rom. De flesta vet vad colosseum är och därför är det obligatioriskt att besöka den minst en gång.
 
St.Petersskyrkan 
Efter att du vait inne i denna kyrka behöver du aldrig mer besöka någon annan kyrka. St. peterskrykan är så mäktig och det finns ingen kykra som slår den. Om man inte är höjdrädd ska man göra som jag och åka upp i kupolen 250 meter upp i luften, det är inte kul att gå dit upp men det är värt det när man väl är där. Tänk er att det är en trappa i väggarna i kupolen, om man är rädd för trånga utrymmen bör man inte gå upp. 
En bild påväg upp i kupolen:
En bild ifrån den högsta punkten på kyrkan: 
 
Fontana di trevi 
En sevärdhet i Rom som ofta dyker upp i filmer. Värt att besöka.
 
Katakomberna är också en sevärdhet som du inte får missa att besöka. Detta är små gångar under marken där gamla påvar ligger begrada. Man får tyvärr inte ta kort där nere så jag har inga bilder därifrån.
 
Om det är väldigt varmt i Rom när du är där kan du besöka de fina stränderna precis utanför staden. Perfekt med lite sol och bad så nära en storstad.
En bild från flygplanet;
 
Jag avslutar med en bild som är ifrån klostret där jag bodde:
 
För att komma till Rom kan ni boka flyg med vår fantastika sponsor, allaflygbiljetter.se.
Kika in deras hemsida HÄR

Loppis 10 november

Kategori: Allmänt

Hej!!
 
Nu har vi äntligen bokat in en loppis där vi kommer sälja proverna som vi fått av vår sponsor Kappahl. 10 november kan ni boka upp, vi kommer stå på loppisen hamsterna i Kungsbacka mellan 11-15 :) 
 
Sök på hamstern i kungsbacka för att hitta en vägbeskrivning. 
 
Vi vill än en gång tacka vår sponsor Kappahl :)
 
 
Ha en bra kväll 

Intresserad av Buddismen??

Kategori: Allmänt

Det kanske finns någon läsare som är intresserad av Buddismen och hur Munkarna lever. I detta volontärprojekt får du chans att undevisa munkar i engelska. I Laos finns det väldigt många män som tillbringar all sin tid i kloster. När man blir munk blir man först en munklärling som får lite undervisning i en klosterskola, det populäraste ämnet är engelska. Efersom det finns så otroligt många munkar och alla ska ha utbildning så behövs det lärare. Utbudet av engelska lärare är mycket litet och det är därför du behövs. Om du åker och undervisar munkarna i engelska kommer detta ge dem större möjlighetr för dem i framtiden. Det kommer bli en kultur krock men det är det som kan vara väldigt intressant. Du kommer få en inblick i hur det är att leva som munk och detta är något som inte alla får uppleva. Eftersom detta är ett ganska speciellt projekt så finns det en hel del begränsningar för volontärerna, ett exempel är att en kvinna aldrig får vistas själv med en munk. Om du är beredd och nyfiken på att uppleva en annan religion och kultur så ska du åka på detta projekt. Kika in HÄR för att läsa mer. 

 

Kvinnor

Kategori: Allmänt

Just nu är det vädigt mycket prat om bröstcancerfonden osv. Eftersom bröstcancer är något som påverkar kvinnan och det har varit den rosa månaden så tänkte jag följa upp detta med att skriva om ett volontärprojekt som stödjer kvinnor. Detta projektet har inget med bröstcancer att göra men eftersom det är mycket prat om oss kvinnor just nu tyckte jag det passade att skriva om kvinnors rättigheter.
 
Detta volontärprojekt är till för att förbättra kvinnornas rättigheter. Projektet där du kommer arbeta ligger i ett gränsområde mellan Tanzania och Kenya. I detta område är kvinnorna väldigt underordnade och de behöver all hjälp för att stärka sin identitet. Din uppgift när du arbetar kommer vara att undervisa kinnorna i olika ämnen men också prata och diskutera hur din kvinnosyn ser ut och hjälpa kvinnorna att skapa sin egna identitet. Projekets syfte är att arbeta för att stärka kvinnornas ställning i samhället genom undervisning. Kvinnorna i detta området behöver komma ut och lära sig nya saker för när man bor ute på landsbyggden som kvinna så fastnar man oftast där eftersom det är mannnen som är ute och jagar. Kvinnorna behöver komma ut och stärka sig själv och genom att de stärker sig själva så kan detta förbättra deras situation. 
 
Att åka på detta projekt som kvinna tycker jag borde vara jättebra, man kommer kunna jämföra sitt liv med deras och så likheter och skillnader. Om du är intresserad av projektet kika in på denna HEMSIDAN och boka.