fridajosephinevolontarresa.blogg.se

Vi har i Januari 2013 gjort vår livs resa. I 3 veckor jobbade vi som volontärer på ett barnhem i centrala Thailand. Här på bloggen kan ni läsa om hela vår upplevelse och om allt för- & efterarbete samt reflektioner av allt arbete.

Sponsorer

Kategori: Allmänt

Hej igen! Som rubriken lyder så har vi börjat att söka sponsorer. Vi har främst av allt hört med lokala företag där vi bor men ska även höra med fler företag. I utbyte mot att de sponsrar oss har vi pratat om att trycka upp t-shirtar eller ha med företagens logga i vår dokumentärfilm för att göra lite reklam.
Känner ni någon som väldigt gärna hade velat sponsra oss så hör jättegärna av er här på bloggen :) Ha de fint så länge

Försäljning av New body

Kategori: Allmänt

Hej!!

Nästa vecka startar vi vår försäljning av new body. Om det finns någon som är intresserad av att köpa så kontakta oss. På deras hemsida kan ni kolla in deras sortiment. Hemsidan hittar ni HÄR

 

Volontärresa

Kategori: Allmänt

Hej!
Eftersom vi får fler och fler nya läsare tänkte vi berätta lite om vad det är vi ska göra egentligen.
Förra året kom vi på iden att volontärrarbeta och nu har vi arbetat flitigt med att planera och samla in pengar. I januari/februari ska vi till centrala Thailand och volontärarbeta på ett barnhem för utsatta barn. På barnhemmet bor det föräldralösa barn och barn som inte har tillgång till att bo hemma hos sina familjer. Vi kommer arbeta fem dagar i veckan med olika arbetsuppgifter, alltifrån renovering av barnhemmet till engelska undervisning. Vi ska göra vårt bästa för att ge barnen så mycket kunskap och kärlek som möjligt. Vi kommer dokumentera resan genom denna bloggen där man kan läsa om vägen till resan men vi kommer också uppdatera dagligen ifrån barnhemmet. Men bloggen är inte det ända sättet vi kommer dokumentera resan på utan vi ska också göra en dokumentärfilm som kommer handla om att stärka barnsrättigheter. Vårt syfte med resan är självklart att hjälpa barnen men också att stärka barnsrättigheter och att öka den internationella förståelsen.  
 
Hoppas alla nya och gamla läsare har fått en inblick i vad vi ska göra. Om du är intresserad av att stödja projektet på något sett är vi mycket tacksamma  för det. Kontakta i så fall oss på mail: [email protected] eller på teleforn: 0703371225.  

Idag stod vi på en loppis i Kungsbacka, tack till alla som handlade hos oss. Ett stort tack till Carina som gjorde det möjligt att vi kunde stå på loppisen.
Ha en fortsatt trevlig helg //Frida & Josephine 
 

Loppis i Kungsbacka idag..

Kategori: Allmänt

Hej! Idag står vi på en bagageluckeloppis i kungsbacka mellan 12-15. Ni är välkommna och fynd hos oss. Vägbeskrivning hittar ni HÄR H

Tack!!!

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Tack till alla som köpte av oss igår på bagageluckeloppisen i Göteborg. Nästa loppis blir på lördag den 15 september i Kungsbacka. För mer information läs HÄR.
Om du/ni vill skänka pengar eller saker som vi kan sälja på loppis så kontakta oss på mail: [email protected]
 
 
Bild från igår

LOPPIS

Kategori: Allmänt

Idag står vi på en loppis vid slottskogsvallen i Göteborg. Kom och fynd hos oss mellen 11-15.  Pengarna går ändast till volontärresan.
 

Update

Kategori: Allmänt

Uppdatering vad som händer just nu med projektet:

Eftersom ett projektarbete är obligatoriskt i skolan så ingår det även teoretiska inlämningar mm.  Just nu håller vi på att skriva en projektplan till projektet och i planen ska det finnas med alltifrån vad vårt syfte är till bakgrunden till projektet. Det krävs en heldel arbete med den uppgiften och det gör att andra saker hamnar åt sidan.

Eftersom Josephine går media linjen med inriktning film ska hon ha något med sin inriktning i projektet och det är inte speciellt svårt eftersom hon har valt att göra en film av resan men jag som går frisörlinjen har det lite svårare. Jag måste alltså få in min frisörinriktning i vårt volontärprojekt. Just nu håller jag på att arbeta fram idéer på hur jag kan få in frisör i projektet. Detta är mina förslag:

1. Jämföra hårmodet i Thailand med i Sverige

2. Skaffa sponsorer som kan sponsra med shampoo, hårsmycken, kammar, borstar mm som jag sedan kan skänka till barnen.

3. Besöka Thailändska frisörsalonger när man har lite fritid i Thailand och sedan jämföra deras arbetsmiljö med den som vi har i Sverige.

4. Klippa eller göra lättare håruppsättningar på barnen i Thailand.

Detta är några av mina förslag och jag tror det kommer bli bra i slutändan.

Nu vet ni lite om vad vi arbetar med just nu.

Thailand

Kategori: Allmänt

Eftersom vi ska åka till Thailand och volontärarbeta tänkte jag berätta lite kring vilken bild jag har av Thailand och lite om varför vi vill åka just till Thailand och arbeta.

Jag har varit i Thailand tre gånger och skulle egentligen varit där 2004 när tsunamin drog in över Phuket. Men vågen stoppade min resa och mitt första besök till Thailand fick vänta några år.

Jag har alltid varit nyfiken på landet Thailand och efter första gången jag var där har jag älskat landet. Jag har upplevt Thailand som de flesta andra turister, kritvita stränder, turkost vatten, trevligt folk och fantastik mat. Jag har varit som turist i Thailand och som turist på turistorterna som Krabi, Phuket och Phi Phi Island mm. Jag har bara sett allt bra med detta land, jag har inte sett de fattiga som finns inne i landet. Det fattiga som egentligen är det " riktiga" Thailand. Det åker 1000-tals svenskar varje år till Thailand och jag tror de flesta ser samma sak som mig, de kritvita stränderna och det turkosa vattnet. Nästan alla som åker till Thailand åker dit pga. semester och det har jag också gjort. Men nu ska jag för första gången bryta den trenden och åka som volontärarbetare till Thailand och se det "riktiga" Thailand.

Vi valde Thailand för att vi vill se det som inte alla ser och vi vill skapa en bild av landet som är den "riktiga" bilden av landet. Det ska bli otroligt roligt och jag hoppas fler kommer göra samma sak som oss och det är just det vi vill med vårt arbete. Vi vill få fler att göra samma sak som oss istället för att bara åka på en helt vanlig semester. Man kan kombinera en volontärresa med semester och det är det som är så bra med kortare volontärresor.

Just nu har jag bara en positiv syn på Thailand och jag tror den kommer vara den samma när jag kommer hem men jag kommer veta vad som döljer sig bakom turistkärnan. Resan tror jag kommer betyda väldigt mycket för mig och Josephine i framtiden. Det kommer bli en otroligt stor utmaning som vi ska klara av tillsammans. Jag hoppas resan bara kommer påverka oss positivt och att vi kommer växa otroligt mycket som människor.  Vi kommer åka på resan under februari 2013.

Bilder från mina Thailands besök:








Inställd loppis igen

Kategori: Allmänt

Som sagt vädret var inte på vår sida idag så det blev ingen loppis idag heller. Vi hoppas vädret blir bättre till helgen då vi tänker göra ett nytt försök. Vi kommer också börja sälja New body inom kort så om det är någon som bor i Göteborgsområdet som är intresserad av att köpa så kan man höra av sig på mail till oss. [email protected]