fridajosephinevolontarresa.blogg.se

Vi har i Januari 2013 gjort vår livs resa. I 3 veckor jobbade vi som volontärer på ett barnhem i centrala Thailand. Här på bloggen kan ni läsa om hela vår upplevelse och om allt för- & efterarbete samt reflektioner av allt arbete.

Gott nytt år

Kategori: Allmänt

Ett nytt år är snart här och 2013 kommer vara ett år som vi starkt kommer minnas. Vi ska tillsammans göra en resa som vi sett fram emot väldigt länge. Vi startar alltså de nya året med en upplevelse som kommer göra oss många erfaranheter och minnen rikare.
 
Vilka erfarenheter och minnen som vi kommer bära med oss är omöjligt att veta men en sak är säker och det är att om en månad så har vi gjort något som vi aldrig har gjort innan.... Volontärarbetat på ett barnhem med barn från förhållanden som inte vi kan föreställa oss och med barn som kommer från fattiga familjer som i 5 års ålder får flytta hemmifrån. 
 
Gott nytt år alla och sluta inte följa vår blogg för det är snart det stora äventyret börjar.....
 
Hälsningar Frida & Josephine
 
 
 
 

Snäckan

Kategori: Allmänt

När min pojke var fyra år var vi på Mallorca.
En morgon skulle jag springa utefter stranden.
Anders ville följa med.
Efter 25 meter blev han rätt trött.
Han stannade, men jag sprang vidare.
När jag vände, såg jag honom som en liten prick,
som satt och väntade på mig.
När jag kom närmare såg jag att han gjorde någonting.
När jag kom helt nära, såg jag vad.
Han satt nere vid strandkanten och kastade snäckor i havet.
Under natten hade havet spolat upp mångder av snäckor.
Han räddade dem tillbaka till livet.
Jag tyckte det var fint gjort, och sa det också. 
Men....
Det var hundra snäckor på en meter och stranden var en mil.
Så jag ville få honom att inse det meningslösa.
Jag sa: Det är fint, men vad tror du det spelar för roll
att du kastar tillbaka en snäcka eller två.
Först tittade han bara på mig.
Han hade en snäcka i handen.
Sakta sträckte han upp den mot mig och sa:
För den här.
För den här spelar det roll.
 
Av: Ulf Nillson
 
Vi kommer inte kunna förändra världen eller rädda alla barn i Thailand när vi är där men vi kommer i alla fall gör något och om alla hjälps åt och gör en liten del så kommer världen bli bättre och rättvisare. 

14 dagar

Kategori: Allmänt

Om två veckor sitter vi på planet mot Thailand. Vid denna tiden sitter vi på ett av våra tre olika plan och den första destinationen är Dubai. Resan kommer vara lång och vi ska besöka 4 länder + Sverige på lite mer än ett dygn. Danmark, Saudiarabien, Kina och Thailand står på listan, även fast resan är väldigt lång så känns det inte särskilt jobbigt. Vi ser framemot att besöka dessa olika länders flygplatser och kollla runt lite och samtidigt förbereda oss på vad som väntar nere i Thailand. 
 
Som sagt om
14 dagar Åker
318 timmar vi 
19026 minuter
1141500 sekunder vårt 
 
VOLONTÄRPROJEKT 

Leende landet

Kategori: Allmänt

Thailand kallas ofta det leende landet och det finns goda skäl till att de gör det. Thailändarna ska vara väldigt gästvänliga och trevliga och detta är en orsak till att vi västerlänningar dras till landet.

Vi har läst mycket om vad olika säger om varför just Thailand kallas det leende landet. Människorna ser jämt otroligt glada och nöjda ut men vad döljer sig egentligen bakom. Man visar inte sina känslor öppet utan man ler och ser glad ut. Men problemet är att bakom det där leendet döljer mycket mer än vad det avslöjar.

Vi som turister blir otroligt glada och det är väldigt mycket lättare att leva i en vardag som präglas av leende, ingen stress som det är i Sverige utan folket lever varje dag med ett stort leende. Men vi turister kanske inte ser det ”riktiga” Thailand. Vi ser bara de vitastränderna, glada människorna och det turkosa vattnet. Vi ser kanske deras boende osv men vi kanske aldrig tänker hur deras situation egentligen ser ut. Vi ser leendet och dem verkar glada.

Men vad döljer sig egentligen bakom det leendet.

Om 15 dagar åker vi till Thailand för att se hur det egentligen är bakom turistparadisen. Vi ska undervisa barn som inte kan bo hemma, vi ska renovera skolbyggnader och vi ska vara med och stötta barnen i deras vardag. Vi har läst och hört att barnen ska vara otroligt glada även fast dem inte äger någonting. Hur kommer vi uppleva det?, hur kommer vi reagera? osv Det är många frågor som man vill ha svar på och som man kommer ha svar på när vi är tillbaka på svenskmark igen i Februari. 

 

Bakom det där leendet döljer sig en annan verklighet.

 

 

Julklapp från oss: Hur fick vi idén till att volontärarbeta?

Kategori: Allmänt

Vår resa till Litauen 2009 gav oss idén till att åka på en volontärresa. Det hela började med att våra lärare frågade om vi ville åka med till Litauen med ett projektarbete, för det var ingen annan som blev lockad till att resa dit. Men vi tyckte att "varför inte" för man lär aldrig komma till Litauen någon annan gång. Vi såg resan som en möjlighet att lära känna ett land som man aldrig har tänkt som ett resemål.

28 april steg vi på planet som 15 åringar till Litauen. Det var ingen vanlig resa utan en utbytesresa. Vår skola var i kontakt med sex olika länder som startade ett projekt tillsammans. Projektets syfte var att lära känna andra kulturer och skapa band mellan ungdomar i olika länder. Det var sex olika länder med i projektet, länderna var Frankrike, Litauen, Italien, England, Polen och Tyskland. Projektet gick ut på att man skulle besöka varje land fast med nya elever varje gång.

Resan började på landvetter flygplats tisdagen den 28 april. Vi var nervös och spända inför vad som skulle hända. Vi skulle bo tillsammans i en främmande familj och få uppleva något som inte många har gjort.

Väl framme i Litauen blev vi upphämtade av en taxi som skulle köra oss till skolan där familjen väntade. Taxiresan var nervös, vi visste inte vad som väntade och om vi kunde kommunicera med familjen vi skulle bo hos. Familjen bodde i en liten by som heter Alove. Vi närmade oss skolan i Alove där familjen väntade. Vi presenterade oss för familjen och vinkade sedan av våra lärare som skulle bo på hotell. Efter att lärarna åkt iväg fortsatte bilfärden men denna gången med värdfamiljen. Väl framme vid deras hus blev vi lite chockade att det såg så fattigt ut, det hade vi inte väntat oss. Det var som att hoppa tillbaka 50 år i tiden. Den utvecklingen som det är i Sverige var det inte i närheten av i Alove. När vi klev in i huset möttes vi av en konstig mögellukt. Det var väldigt annorlunda och vi började bli lite tveksamma om vi verkligen skulle klara av att bo här i en vecka.

Dagarna bestod av besök på olika viktiga platser i byn Alove , skolbesök, utflykt till huvudstaden Vilnius mm. Det gick snabbt att vänja sig vid att leva i en litauisk familj. Men matkulturen var annorlunda. Till frukost fick vi inte som i Sverige smörgås med pålägg och fil osv. utan vi fick bland annat pizza och fiskpinnar. Allt var annorlunda, det kändes väldigt speciellt att se hur dem hade det i skolan medans vi i Sverige klagar över hur vi har det. Vi insåg hur bra vi har det och efter resan har vi förändrats som personer genom att uppskatta små saker mycket mer än vad vi gjorde innan. I skolan som vi gick i Litauen fanns det inget rinnande vatten i köket, ingen värme och väldigt dålig belysning.

Vårt uppdrag med resan var att berätta om vårt land och där vi kom ifrån för att man skulle få se olika kulturer och miljöer. Presentationen var på engelska och just engelskan var ett av de stora problemen med besöket. Familjen hade väldigt svårt med engelskan men en sak som vi lärde oss var att man kunde förstå varandra och kommunicera även fast det fanns språksvårigheter.

I början av resan var vi väldigt nervösa och rädda för att vi inte skulle klara av att bo i en främmande familj. I efterhand är vi mycket stolta över oss själva att vi klarade av det vi gjorde. Det var en psykisk påfrestning att bo hos en familj och med personer från ett främmande land med ett främmande språk. Det var inte bara jobbigt att leva i deras vardag utan det var jobbigt att se att de hade det inte lika bra som oss. Vi har det otroligt bra i Sverige och det gjorde att vi vill åka på en ny resa där vi verkligen får göra något för barn som har det tufft. 

 
 

 God Jul önskar Frida & Josephine

 

Sponsortröjor

Kategori: Allmänt

4 advent, dan för doppar dan och 19 dagar kvar till avresa. 
 
Snart sitter vi på tåget mot Köpenhamn för att påbörja en lång resa till Thailand. När vi arbetar i Thaland kommer vi bära sponsortröjor med våra sponsorer på för att göra reklam. Sponsorerna kommer då synas i filmen som vi ska göra som slutprodukt av projektet. 
 
För några veckor sedan beställde vi sponsortröjor men då stötte vi på problem, vi fick aldrig någon faktura som vi skulle fått så ordern försvann fick vi reda på i veckan. Typiskt eftersom det inte är långt kvar tills vi åker och vi måste ha fixat detta innan. 
 
Men efter att vi pratat med en av våra sponsorer Landskap & Anläggning så fixade det sig. Vi fick hjälp och nu har det löst sig men det var i sista stund. 
Tröjorna kommer förmodligen komma i början av januari. 
 
Allt går inte alltid som man tänkt sig men i slutändan brukar allt lösa sig. 
 
 

Nya läsare

Kategori: Allmänt

Hej!

Många nya läsare och då kanske det passar bra att berätta lite om oss och projektet.

Vi är två tjejer från Göteborgstrakten. Frida läser tredje året på frisörlinjen på Drottning Blankas gymnasium i Kungsbacka och Josephine går tredje året på medialinjen med inriktning film på NTI gymnasiet i Göteborg.

I början av januari åker vi på vårt livs äventyr till centrala Thailand för att arbeta på ett barnhem. Syftet med resan är att stärka barns rättigheter, öka den internationella förståelsen och öka den hållbara utvecklingen i de fattiga områdena i Thailand. Detta kommer vi göra genom att undervisa barnen i bland annat engelska, renovera skolor och finnas där för de föräldrarlösa barnen.

Volontärprojektet kommer vara vårt projektarbete i årkurs tre på gymnasiet och då krävs det att våra inriktningar är kopplade till projektet. För att få med våra inriktningar kommer Frida klippa på barnhemmet och Josephine kommer göra en kortare dokumentärfilm som kommer användas som vår slutprodukt i projektarbetet. 

Vi har arbetet med projektet i lite mer än ett år och nu ser vi väldigt mycket framemot att äntligen resa iväg.

Det var lite kort om oss och projektet mer om själva projektet kommer ni kunna läsa när vi är på plats i Thailand.

Följ oss här på bloggen och gilla vår facebooksida. http://www.facebook.com/FridaJosephinesVolontarprojekt

Kramar Frida & Josephine  

 
 

Lansering

Kategori: Allmänt

I helgen lanserars vårt samarbeta med en av våra sponsorer på deras blogg. Vad det är för sammarbete kommer ni kunna läsa om här på bloggen och på vår facebooksida. 

 

Håll utkik och gå in och gilla vår facebooksida om ni vill vara uppdaterade. 

 

http://www.facebook.com/FridaJosephinesVolontarprojekt

 

 


 

 

Facebook

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har även vi skapat en facebooksida så gå gärna in och gilla våran sida http://www.facebook.com/FridaJosephinesVolontarprojekt.

Sammarbete

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen lov och all fokus på resan just nu. Kvällen kommer bestå av massa arbete kring vårt sammarbete med Alla flygbiljetter. I helgen kommer det ske en hel del och det gäller för oss att förbereda detta. Mer om vårt sammarbete kommer ni kunna läsa om i helgen. 
 
 
 
 
 
Hjälp gärna oss att länka bloggen så fler kan få lite inspiration av vad ett volontärprojekt innebär och farmför allt läsa om vår volontärresa. 
 
 
 

Sponsor nr. 4

Kategori: Allmänt

Torsdag och det är dags för julavslutning. Skolan börjar igen den 8 januari och då är jag endast i skolan 2 dagar innan det är dags att sätta sig på ett flyg.
 
Våra sponsorer har gjort att det har varit möjligt att kunna åka på resan och därför är vi väldigt tacksamma. Vi har nämt de tre första sponsorerna och nu tänkte vi nämna vår sista sponsor som är Kappahl.
 
Kappahl sponsrade oss med massa prover som vi kunde sälja på loppisarna som vi har stått på men också saker som vi kan ta med oss till barnen i Thailand. Det var alltifrån, halsdukar, barnkläder, skor, tofflor och badkläder. Detta har gjort att vi fått in en del pengar som går till projektet. Kläderna som vi inte har blivit av med ska vi packa med oss och ge till barnen. 
 
Kappahl är som sagt ett klädföretag med kläder till alla. Kappahl kan ni hitta i nästan alla köpcentrum. Vi blev sponsrade av deras huvudkontor som ligger i Mölndal. 
 
Tack Kappahl för ert stöd, kläderna och accesoarerna kommer komma väl till användning. 
 

Grym kväll

Kategori: Allmänt

Dagen har varit lång, jobbig men den slutade jättebra. Imorgon blir det julavslutning, min sista på min lilla mysiga skola. Sorgligt men ett steg närmare volontärresan och studenten. 
 
Idag blir det till att sova tidigt, hörs imorgon 
 

Visning

Kategori: Allmänt

Update, visning på gång.
Då var det dags och vi är i full gång med alla 40 modeller. Om ni är förbi Kungsacka i eftermiddag/kväll så kika förbi Aranäs teatern. 
 
Lite inspiration på frisyrer är aldrig fel nu när det närmar sig jul och nyår. 
 
Det kommer vara två hårvisningar, 17,00 och 19,00. Biljetter finns att köpa i entren. 
 
 
Detta har inget med volontärresan att göra men det kan vara kul att se en visning när man har chansen. 
 

Sponsor nr. 3

Kategori: Allmänt

Vår tredje sponsor är Landskap & Anläggning AB i Lindome. De arbetar med snickeri och trädgårdsanläggning. Så om ni behöver hjälp med snickeri eller eran trädgård så kontakta denna grymma sponsor på 0709782225, Alain Touche.
 
Vi är mycket tacksamma för sponsringen till vårt projekt.
 

Hjälpsamma företag

Kategori: Allmänt

Hej! Tisadg idag och det var sista dagen i skolan för iår. Imorgon är det frisörvisning och på torsdag julavslutning, ett bra avslut på min sista hösttermin i gymnasiet. 
 
Igår skrev jag om vår första sponsor och idag tänkte jag att jag kan fortsätta på de spåret och skriva om en av våra andra sponsorer. 
 
Vår andra sponsor är allaflygbiljetter.se:
Allaflygbiljetter arbetar som en sökmnotor för billiga och bra flygbiljetter. En enkel sökning ger dig snabbt och gratis en jämförelse av nätets bästa alternativ. Alltså är detta bara en sökmotor och alla bokningar sker på flygbolagens eller resebyråernas egna sida. Om du är sugen på att komma bort från Sverige så kika in på deras hemsida för att hitta den billigaste flygbiljetten. 
Om du inte vill kika in på deras hemsida så varför inte ladda ner deras app så du enkelt kan söka efter en billig flygbiljett direkt i telefonen. 
 
 
 
Kika gärna in deras blogg också där vårt projekt kommer synas: http://www.allaflygbiljetter.se/blog/
 
 
Tack för ert bidrag och det är väldigt rroligt att få samarbeta med er. 
 
Vi kommer synas på allaflygbiljjeters blogg inom snar framtid skulle jag tro sen kommer vi under våren medverka under ett event i samarbete med allaflygbiljetter. 
 
 

Företag som hjälper till

Kategori: Allmänt

Vårt projekt har blivit sponsrade av några olika företag och detta är vi såklrt väldigt tacksamma för. Vi vill marknadsföra företagen så bra som möjligt och visa att dem stödjer något som gör något gott för världen. 
 
Vi tänkte berätta lite om våra olika sponsorer för det kanske inte är alla som vet vad dem sysslar med osv.
 
Vår första sponsor är Lindome församling:
En församling som erbjuder väldigt mycket och visar också att dem vill vara med att stödja ett projekt vid sidan av sina egna välgörenhetsprojekt vilket vi är väldigt tacksamma för. Om man ska konfirmera sig rekommenderar jag att åka på Italien resan som Lindome församling annordnar, det är ett 11 dagar läger till ett kloster 5 mil utanför Rom. En fantastisk upplevelse där man får bo på landsbyggden, uppleva en helt annan kultur men också besöka storstaden Rom. Att besöka Rom och se alla sevärdheter tycker jag man borde göra någon gång i livet om man har möjlighet till det. Lindome församling annordanar alltså detta läger och det tror jag dem är unika med, i alla fall till just Farfa som är byn där man bor. Förutom fantastiska konfirmandläger så finns det en barn- och ungdomsverksamhet samt lite olika musikgrupper. 
 
Framåt våren kommer vi att hålla ett föredrag i Lindome församling om vår resa, till detta föredraget tror jag så många som möjligt är välkommna. Vi kommer återkomma med tider och plats när det närmar sig.
 
Tack ännu en gång till Lindome församling för bidraget till vår resa. 
 

27 dagar

Kategori: Allmänt

Nu är vi under 30 strecket och det är endast 27 dagar kvar.
 
Lördag är det igen och snön öser ner, dagen består av massor med plugg. Att ta ikapp 3 veckor från skolan blir tufft men om man har bestämt sig för att klara det så gör man det. Det är något jag har lärt mig under detta projektet, ge aldrig upp.
 
Sista betalningarna ska också göras i helgen och förhoppningsvis blir det lite julshopping. Kommande vecka ser fullproppad ut med sista stora redovisningarna inför lovet, modevisning, skolavslutning, julklappsshoppning osv.
 
Som sagt så ska min klass i sammarbete med stylisterna på min skola ha en hår och makeup visning på onsdag i Kungsbacka. Det kommer bjudas på allt ifrån snygga, extrema och stilrena stylingar. Om ni är intresserade av att komma dit så kan man antingen förköpa biljetter eller komma dit innan visningen och köpa biljett.
 
Visningen kommer vara på Aranäs teatern, onsdag 19/12
Första visningen: 17,00
Andra visningen: 19,00
 
Ni är välkommna 
 
Ha en bra lördag 

Fredag

Kategori: Allmänt

Fredag igen och snart är det jullov. Bara två dagar kvar i skolan nästa vecka sen välkommnar vi julen. Idag blir det skola och sista kundpasset innan jullovet och innan avresa. Sen dröjer det några veckor för mig eller till och med månader. Nästa gång jag har kundpass kommer vara i februari eftersom vi nästan är borsta hela januari. 
 
Innan februari har vi förmodlingen upplevt en hel del saker som vi aldrig kommer glömma. 
 
Tillbaka till att det är fredag och helg snart. Idag ska vi fira en kompis som fyller år, alltid lika mysigt att träffa sina gamla tjejkompisar från grundskolan. I helgen blir det förmodling massa julshoppning och sen ska vi faktiskt börja planera lektioner på engelska som vi ska hålla i på barnhemmet. Det ska bli väldigt intressant och en stor utmaning. Att hålla en lektion på ett annat språk och inte ha samma modersspråk kommer bli komplicerat. Hur ska man egentligen förklara om dem inte förstår förklaringen på engelska? Det kommer bli en hel del kroppspårk som vi kommer får använda tror jag. 
 
Ha en underbar fredag 
 
Härlig bild på oss två från sommaren 

30 dagar

Kategori: Allmänt

Igår var det en månad tills vi åker och i dag är det en månad tills vi befinner oss i Thailand och blir hämtade av personal från barnhemmet. 
 
Vi vet inte hur det kommer vara när vi landar eller något utan vi har bara fått en bild på var vi ska vänta någonstans och sen har vi fått besked om att det kommer stå en person från organistationen där med en skylt som vi ska följa efter. Det kan bli väldigt spännande. 
 
Vi landar alltså på en lördag och kommer kanske åka till barnhemmet direkt på lördagen eller dagen efter på söndagen. Detta är inte bestämt ännu. Men i alla fall så kommer söndagen bestå av massa information om vad vi ska jobba med och hur vi ska göra osv. Vi kommer också få träffa alla andra volontärer från olika delar av världen och det kommer bli väldigt kul. På måndagen är det dags at träffa barnen för första gången.. Spännande.. 
 
Det är så här vi vet att det ser ut än sålänge, detta kan såklrat förändras men vi utgår ifrån detta. 
 
 

Beställt

Kategori: Allmänt

Äntligen är sponsor tröjorna beställda. Det var på tiden, när man arbetar med ett sådant här stort projekt märker man verkligen att sakerna inte gör sig av sig själv.
 
Jag designade dem på en hemsida på nätet och det kommer dröja ett tag innan dom kommer men innan avresan så har vi dem. Vi beställde totalt 10 st för att vi ska dela ut varsin tröja till våra sponsorer som tack för hjälpen plus att med hjälp av tröjan kan dem visa vad dem har stödjt. 
 
På tröjan står alla våra sponsorer, och eftersom allaflygbiljetter.se är vår största sponsor så har vi med deras logga på tröjan. 
 
Bild kommer när vi fått har tröjorna. 
 
Våra sponsorer är:
 
Landskap & Anläggning AB
 
Kappahl
 
Lindome församling
 
 
 
 
 
 

Landskap & Anläggning AB

Kategori: Allmänt

Hej!!
 
Tisdag idag och jag är hemma och är sjuk. Något som man verkligen inte hinner med just nu. Plugga får man göra ändå, och idag har jag fått mycket gjort. Den sista loggboken innan avresan är påbörjad och man märker att det börjar närma sig för det finns inte så mycket att skriva längre. 
 
I helgen designade jag en sponsortröja som vi ska beställa idag, Gud vad dyrt det är att designa egna tröjor... Tur att vi har sponsorer som hjälper oss. Våra sponsor tröjor kommer vår sponsor Landskap & Anläggning AB stå för och det är vi vädigt tacksamma för. 
 
Förra veckan läste vi lite berättelser från barnhemmet där de stod att de mesta av maten som vi kommer få är vegetarisk. Det ska bli lite intressant att leva som vegetarian i nästan tre veckor. Det kommer bli en utmaning och något som vi kanske aldrig annars hade testat på om vi inte åkt. 
 

10 december

Kategori: Allmänt

2 veckor kvar tills julafton, nu går det undan..
 
Dagen har varit blandad, det har hänt både bra och dåliga saker. Det som är lite sämre är att jag har blivit sjuk, vet inte riktigt hur detta kommer sig men helt plötsligt mår man inte bra.... Men vi får tänka att det är bättre att bli det nu än när vi ska åka :) 
 
Det som är bra är att jag var och hämtade ut tandborstarna som vi ska ta med oss till Thailand förut. Vi beställde 100 st barntandborstar som vi ska ge. Hoppas detta blir uppskattat av barnen.. Vi vill att dem ska ha samma möjligthet som oss med gratis tandvård och sjukvård i ungdomen men så fungerar det inte hos dem. Vi vill i alla fall hjälpa till med något och vi tyckte det passade bra att köpa tandborstar för det är något man alltid behöver....
 
 
Glöm inte kolla på sista avsnittet av SOS uppdraget på tv4 nu klockan 21,00....
 
Lite tandborstar i olika färger och med olika mösnter på.... 
 
Kramar F & J 

Andra advent

Kategori: Allmänt

Andra advent och det är snöstorm ute....
Denna helgen har bestått av plugg plugg plugg, jag fick mina uppgifter som jag måste gör innan jag åker i fredags så jag har fullt upp med plugget just nu. Men jag hoppas det kommer gå bra och det gäller bara att prioritera rätt saker. 
 
Igår kunde jag äntligen lägga samarbetet med newbody bakom mig, dem har varit väldigt hjälpsamma och hjälpt mig hela vägen men det hjälper inte när andra inte sköter sig. Men nu är i alla fall allt löst och det är väldigt skönt att släppa det och gå vidare. 
 
Min söndag har som jag nämt har bestått av plugg men nu i eftermiddag blir det adventsmys med släkten :) 
 
Ha en fortsatt trevlig andra advent önskar Frida & Josephine 
 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en lång dag för mig med praktik i Göteborg. Varje torsdag är man lika trött efter en hel dag med praktik. Att arbeta 9 tim går bra men det är just det att man vet att man måste plugga när man kommer hem som känns jobbigt. Sen jag kom hem klockan sju så har jag suttit med läxor som ska göras. Annars har dagen varit bra.
 
I helgen blir det loppisfritt och istället kan vi eller måste vi ta tag i och beställa våra sponsor tröjor. Detta skulle vi gjort för längesen men tiden har gått snabbt och allt går inte alltid som man tänkt sig så vi har fått lägga ner lite mer tid på andra saker men nu måste vi beställa dem.
 
Det blir annars en lugn helg med lite adventsmys med släkten...

Handledarmöte

Kategori: Allmänt

Idag hade jag handledarmöte och det gick jättebra. Skönt att ha någon man kan diskutera beslut med osv. Vi kom fram till att jag ska ändra några småsaker i min projektplan och det kommer jag göra när jag har tid. Vi har också glömt att nämna hur det gick i lördags när vi stod på loppis. Det gick förvånansvärt bra trots att det var lite folk där. Detta var vår sista loppis innan avresa så det känns skönt att ha helgerna fria och bara fokusera på resan.

Tandborstar

Kategori: Allmänt

Usch vad det är kallt ute idag, just nu vill man bara till värmen.... Idag har det inte hänt särskilt mycket förutom att jag har beställt hem 100 barntandborstar som vi ska ge till barnen på barnhemmet. Jag beställde dessa från ett företag som heter TePe, detta företaget säljer först och främst tandborstar till folktandvården. Annars så händer det inte särskilt mycket, imorgon ska jag på handledarmöte med min handledare för att kolla på min projektplan. Både jag och Josephine är väldigt trötta på att förbereda projektet just nu eftersom vi arbetat med det i ett år. Jag känner att jag bara vill sitta på tåget mot Köpenhamn nu och känna att man äntligen är påväg. Man vill att allt ska stämma med flygtider osv men vi får vänta 38 dagar till.

Snööö

Kategori: Allmänt

Godmorgon
 
Trodde inte man skulle se att det var helt vitt ute idag när man rullade upp rullgardinen. Helt plötsligt känns jul väldigt nära och Thailand börjar närma sig. Men först ska vi fira jul och nyår och ett nytt år ska starta. Det nya året börjar med ett rejält äventyr för oss. 
 
Förra året firade jag in 2012 på stranden i Thailand och det känns som det var igår men det är ju snart ett årsedan. Tiden går otroligt snabbt när man har något att se fram emot. 
 
Idag är det skola och det är endast 3 veckor kvar innan jullovet börjar och man börjar inse att det är en hel del som ska göras innan dess.
 
 
Så här såg det ut när jag vaknade imorse...

Första advent..

Kategori: Allmänt

Heej!!
 
Idag vaknade man upp av ett strålande väder och ett första adventsljus var tänt. Jätte mysigt och jul närmar sig med stormsteg.
 
Veckan har varit ganska tuff med mycket i skolan och lite spänningar inför resan. Som sagt var vi och vaccinera oss i tisdags och det gick jättebra men jag (frida) fick lite biverkningar. I fredags lämnade jag också in min loggbok för oktober och november och när jag läste den så insåg jag hur mycket tid jag egentligen lägger ner på projeket. Precis som min handledare skrev i kommentaren för loggboken så är det ett riktigt "hästjobb" jag gör. Men om man vill att allt ska bli bra krävs det att man kämpar. 
 
 
För ett årsedan trodde vi inte detta skulle vara möjligt men vi satte upp ett mål och vi nådde det och den känslan är obeskrivlig. Förarbetet för projektet har pågått i lite mer än ett år och det har krävts en väldigt stark vilja för att man ska lyckas. Snart är det dags för avresa och vi är både nervösa, spända och väldigt förväntansfulla. 
 
Ni som vill göra samma projekt var beredda på att lägga ner mycket tid och ha tålamod.
 
Nu när julen närmar sig ska vi förbättra oss på att uppdatera bloggen..
Något ni vill att vi ska skriva om?
 
Ha en jättebra första advent
 
Kramar Frida & Josephine

Kom och köp

Kategori:

Kom till oss på hamstern. Perfekt att köpa lite billiga julklappar nu när julen närmar sig..

Hamstern Kungsbacka
11-15

//f & j