fridajosephinevolontarresa.blogg.se

Vi har i Januari 2013 gjort vår livs resa. I 3 veckor jobbade vi som volontärer på ett barnhem i centrala Thailand. Här på bloggen kan ni läsa om hela vår upplevelse och om allt för- & efterarbete samt reflektioner av allt arbete.

Bilder del 1

Kategori: Allmänt

Hej alla läsare, nu har vi lagt över alla våra bilder på en hårddisk så nu ska ni äntligen få se lite bilder från resan. Eftersom vi har tagit så otroligt många bilder så tänkte vi lägga upp lite nya bilder varje dag. Idag får ni några bilder från omgivningen runt twin house (volontärcentret).
 
Twin house ligger i en by i Thailand som heter Singburi. Byn hade ett centrum men vi bodde ca 20 min utanför centrumet. Mitt ute på landet bodde vi bland mängder av djur bland annat, ormar, ödlor, spindlar, fåglar och mängder av hundar och katter. Livet ute på landet var väldigt speciellt och det har gett oss en hel del nya erfarenheter. Här kommer några bilder från vår första/andra dag i Singburi.
 
Beskrivningar till bilderna finner ni längst ner i blogginlägget. 


 
 
 
Bild 1 Snart framme i Singburi för första gången efter en lång resa från Bangkok med taxi, tåg, buss och flak.
Bild 2 Precis intill volontärcentret utövade de lokala folket aerobics, detta möttes vi av första kvällen. Lite annorlunda jämfört med Sverige men allt fungerar.
Bild 3 Bananträd fanns det precis överallt
Bild 4 Eldade gjorde thailänderna fastän de är 40 grader och super torrt i marken. Ingen verkade speciellt orolig över att det skulle sprida sig. 
Bild 5 Elledningarna i Thailand är väldigt speciella och hänger strax ovanför huvudet men elen verkar fungera bra ändå.
Bild 6 Avbildnning av tempel finns lite överallt. Bilden är tagen i närheten av volontärcentret.
Bild 7 Omgivning runt volontärcentret, i floden som är med på bilden fanns det väldigt mycket ormar. Floden ligger bara 100 meter från volontärcentret. Lite obehagligt.
Bild 8 Omgivning runt volontärcentret
Bild 9 Bilder på kungen finns det överallt, till och med i varenda klassrum i skolorna. Här är en bild på Thailands kung som hänger vid de lokala gymmet ute på landet.
Bild 10 Det lokala gymmet. 
Bild 11 Så som det ser ut på bilden såg det ut där i bodde, väldigt öde och mitt ute på landet. 
Bild 12 Lösa hundar kryllade det av i hela lilla byn. Skällde gjorde de konstant, synd att dem inte sköter om sina djur lika bra som vi gör i Sverige. 
 
 
 

Hemma

Kategori: Allmänt

Vi har kommit hem, landade igår efter en lång flygresa. Resan hem gick bra men den var lång, vi startade resan klockan 14,00 thailändsktid i tisdags alltså 08,00 svensktid och vi var hemma igår Onsdag klockan 17,00 svensktid. Så just nu är vi kanske inte i det piggaste laget men vi har dagen på oss att vila upp oss innan vår går tillbaka till praktik och skola imon.
Dagen spenderas med en hög av plugg och lite bildtittande. 
 
Ikväll/eftermiddag så kommer de första bilderna från resan så glöm inte kika in här på bloggen. 
 
 

Väntan och många blickar

Kategori:

Just nu sitter två trötta tjejer på varsin stol i Dubai. Här har vi suttit i 5 timmar och har några timmar kvar innan flyget mot Köpenhamn avgår. Vi har kunnat sova lite under en trappa här på flygplatsen. Ganska bekvämt men stenhårt golv och många blickar.

Just det där med blickar har vi reagerat lite på. Först när vi var här i Dubai för några veckor sedan men också i hong kong var det otroligt många som kollar på en som om man är en utomjording. I Thailand tänkte vi att det är så mycket turister så där skulle väl inte vi vita vara något speciellt. Vi hade så fel som man kan ha, i singburi var det inga turister alls så vi blev så uttittade att det ibland var obehagligt. Man får gärna kolla tycker vi om man ser någon med ett speciellt utseende eller hudfärg men just det här att verkligen glo förstår vi oss inte på.



Thailand

Kategori: Allmänt

Idag lämnar vi Thailand med en hel del nya erfarenheter och upplevelser. Tiden här har varit givande, tuff, rolig och utmanande. Att sätta sig på ett plan från Köpenhamn och inte riktigt veta vad som väntade var ganska läskigt men allt har löst sig otroligt bra och vi hoppas hemresan flyter på lika smidigt.
 
Resan hem blir lång men inte lika lång som hit resan. Först ska vi ta oss till Bangkok som tar några timmar sedan från Bangkok till Dubai där vi får spendera natten, sen från Dubai till Köpenhamn där vi sedan tar tåget hem till Sverige. Vi är hemma på svenskmark imorgon igen och det ska bli väldigt skönt. Det är en hel del saker som väntar när vi kommer hem, förutom att vi måste börja jobba sten hårt med slutprodukten av filmen så väntar massor med plugg efter tre veckor ifrån skolan.
 
Hoppas ni som läst bloggen har kunnat följa vårt äventyr och att ni fortsätter följa oss tills vi avslutar projektet i april/maj. Inlämningen av vår slutprodukt kommer ske i slutet av mars sen är det massa redovisningar som ska göras och ett besök till Lindome Församling. Vi ska också under våren redovisa vårt projekt för vår sponsor allaflygbiljetter och detta kommer förmodlign göras genom ett event i Göteborg.
 
 

 
För er som inte följer vår sida på facebook kanske har missat att vi den 15 januari var med i Norra Halland. Här har ni en bild på artikeln:
 

Söder ut

Kategori: Allmänt

Idag har vi åkt söder ut för att komma ifrån den miljö vi har bott i under tiden här i Thailand. Vi behövde komma bort och rensa tankarna innan det är dags för hemresa igen. Vi har sett och upplevt väldigt mycket som man inte har kunnat ta in så bra så nu kände vi att vi behövde komma iväg lite och fundera över vad vi har gjort.
 
Att säga farväl till barnen var så tråkigt och att veta att man förmodligen aldrig får se dem igen är fruktansvärt. De goa kramarna, de fantasttiska välkomnande varje dag och det stora leendet kommer man sakna väldigt mycket. Vi hoppas barnen på skolan kommer få en bra uppväxt och i framtiden jobba med det dem drömt om.
 
Som avslut på resan fick vi ett certifikat av barnhemmets ägare/rektor som bevis på att vi arbetat som volontärer på barnhemmet. Certifikatet kommer vara ett glatt minne men också en värdefull sak som vi kommer kunna ha användning för i livet.
 

 
Imorgn vid lunch tar vi vårt pick & pack och åker mot Bangkok för att imorgon kväll ta flyget mot Dubai. Resan hem blir inte lika lång som resan hit för tre veckor sedan men det tar ändå nästan ett dygn innan vi är på hemmaplan igen.
 
När vi är hemma i Sverige igen och har landat i vardagen kommer det komma massa inlägg om resan och bilder.
 
 

Bilder

Kategori: Allmänt

Vi har fått datorn att fungera så nu kommer några bilder.
 
Bild 1: Barnen från den lokala skolan hade uppvisning för oss första dagen i Singburi.
Bild 2: Vi bsökte några elefanter
Bild 3: En väldigt fin bild på vår volotärkompis Fredrik och ett gulligt barn
Bild 4: En elev från den lokala skolan
Bild 5: Två söta 14 åringar från barnhemmet

Många Många fler bilder kommer när vi är i Sverige.
 
 
 

Söt liten pojke

Kategori:

Svårt att förstå

Kategori:

Vi har ännu inte riktigt förstått att vi är i Thailand och gör vårt volontärprojekt. Allt går så snabbt och nu sitter vi här och om några dagar bär det av hemåt för att göra slutprodukten av projektet.

Att vi gör något för barnen på barnhemmet känns väldigt bra för de behöver verkligen all kärlek dem kan få.
Att vi gör nytta får man bekräftat varje dag, om vi ska nämna något som ger bekräftelse på att vi är uppskattade är att varje morgon står barnen och väntar på oss och när vi åker hem står tjejerna glatt och vinkar medan killarna springer efter bilen.

Att barnen kan vara så glada jämt är faktiskt lite fascinerande. De lever här nästan 365 dagar om året och får träffa sin familj en gång per år men ändå bär de på ett leende varje dag.

Men om inte vi volontärer frivilligt hade jobbat på skolan hade situationen varit annorlunda. Skolan/barnhemmet hade nog inte funnits och barnen hade förmodligen sett mörkt på sin framtid.

Vi som volontärer insåg snabbt att vi betyder väldigt mycket för dem och att ge 100 % av sig själv under arbetet och den tid man är hos barnen ger otroligt mycket tillbaka.

Att leva primitivt

Kategori:

Vi har skrivit om volontärcentret innan men nu när vi bott här ett tag har det blivit som ett hem men inte vilket hem som helst.

Att bo på twin house har påverkat oss ganska mycket. Vi tyckte vi levde primitivt när vi var i Litauen men detta går inte att jämföra med Litauen.
Det ser inte så illa ut men efter två veckor så är det psykisk jobbigt att leva på ett ställe där man konstant är smutsig och bara äter ris. Även fast vi har tillgång till dusch så kan man skrapa av smutsen även fast man duschat.

Men att leva så här är självklart väldigt nyttigt och man får hela tiden nya erfarenheter som man har med sig senare i livet.

Att leva på twin house och mitt ute i buschen i Thailand är en sak som man förmodligen bara gör en gång i livet. Vi vet också att vi har en säng, en varm dusch och svensk mat att komma hem till så då kan man allt genomlida detta.



Början på ett nytt projekt

Kategori:

Hej hej!!

Idag har vi varit på barnhemmet och slitit med att röja ut ett helt rum för att göra detta till ett musikrum.

Dagen började som vanligt med frukost som bestod av ris som vanligt sen hoppade vi på flaket som skulle ta oss till barnhemmet. På vägen dit stannade vi och köpte målarfärg, handskar och penslar som ska komma till användning.

Väl på barnhemmet så började vi röja och vi blev varnade för att de kunde finns orm bland all skit vilket inte är så trevligt. Men vi började röja och kom en bra bit innan lunch.

Vi hann också med att leka lite med våra gulliga barn. Man ska inte hitta favoriter men det är alltid något barn som charmar än lite mer.


Idag fick vi också se 4 allvarliga trafikolyckor på 30 min vilket inte var det trevligaste. Att åka bil här känns mindre bra och efter denna dagen så vill man knappt sätta sig i en bil här igen men det är ett måste om man ska ta sig till jobbet.

Det var lite av vad vår dag bestod av, nu är det dags för en lugn fredagskväll.

Slitna

Kategori:

Dagen har bestått av målning, målning och målning. Riktigt slitsamt i denna värmen. Förutom målningen så tog två tjejer med oss och visade omgivningen runt skolan vilket är ett tempel och en jätte jätte flod. Skolan är uppbyggd bredvid templet för att det är munkarna som försörjer skolan.

Idag fick vi också reda på att vi ska börja arbeta med att bygga ett musikrum till barnen. Roligt att få vara med att börja arbeta på ett projekt som kommer pågå nu i vår.

Det var lite av vad vi har sysslat med på dagen, nu ikväll ska vi till en stor supermarket precis som förra torsdagen.

Nu är det dags för middag
Hejdå från ett varmt och soligt Thailand

Klippning av barnen

Kategori:

Idag var det dags för mig (Frida) att ta fram saxarna och klippa barnen på barnhemmet.
Eftersom detta är vårt projektarbete så måste vi ha med våra inriktningar i projektet alltså media och frisör.
Därför har jag valt att klippa barnen.

Vi kom till skolan och gick till en ansvarig lärare som visade var jag kunde klippa någonstans. De hade då gjort iordning en liten Salong åt mig där jag kunde klippa, väldigt bra men mörkt. Jag klippte totalt 5 personer och alla blev jätte fina och nöjda.
Bilder från klippningen och hela vår resa kommer när vi kommer hem.

Barnen är så himla tacksamma och glada jämt, vi har nämt de innan men de är så kul när man ser att dem blir så glada när dem ser oss.

Innan vi åkte på lunch så gick jag en sväng förbi de mindre barnen, när de såg mig så kommer 10 småttingar springandes och kramar om än. Vilken lycka, synd att man inte kan förstå thailändska men med kroppsspråk så fungerar de mesta.

Ikväll har vi varit på grillkväll och bara umgåtts med alla volontärer.

Imon är det dags för målning och kakling.

Nu är det läggdags och ladda inför en ny dag med nya utmaningar imorgon.

Tacksamhet på högsta nivå

Kategori:

Idag har vi varit på barnhemmet och vi hade med oss alla kläder och tandborstar som vi skulle ge till barnen.

Vi började dela ut på morgonen till de mindre barnen och de blev så glada och dem var så tacksamma. Man blir så glad när man ser hur glada dem blir av bara tex en tandborste eller ett par sockar.

Efter att vi delat ut till de mindre gick vi och lekte lite med barnen innan vi satte oss och målade med dem i målarböckerna vi köpt med oss.

Sen var det dags för lunch och efter lunchen delade vi ut resten av sakerna till de större barnen. Alla lika tacksamma och glada men vissa var också väldigt blyga.

Att barnen bor på detta stället är fortfarande ofattbart och vi hoppas att genom alla volontärers hjälp så kommer dem få det bättre.

Idag så kontaktade min (Fridas) Coordinator mig ang klippningen av barnen. Vi frågade lärarna på skolan om det var ok att klippa och dem blev helt lyriska. Jag fick välja att klippa killar eller tjejer så jag väljer att klippa tjejerna för det blir en stor utmaning. Tanken var att jag kanske skulle klippa 5 st men dem ville att jag skulle klippa alla 70 tjejerna på barnhemmet. Detta är helt omöjligt för mig att göra i denna värmen så 10 st får räcka. Imon är det alltså dags så saxarna är nerpackade och jag är redo för en ny utmaning.

Nu har vi precis ätit middag som bestod av ris med soya och vattenmelon. Nu ska vi vila lite och ikväll ska jag traska till gymmet.

Barnhemmet

Kategori:

Första riktiga jobbdagen på barnhemmet och det gav många nya intryck.

Vi åkte till barnhemmet imorse klockan 9,00 och det startade med en rundvandring på barnhemmet. Det var ingen vacker syn, värst var sovsalarna, toaletterna och duscharna. Det är helt ofattbart att dem lever där precis varje dag. Vi hade knappt klarat ett dygn så illa är det.

När vi gått en rundtur var det fri vilja vad man ville göra, renovera eller undervisa eller bara visa kärlek till barnen.

Vi började leka med alla söta barnen och herregud vad dem är söta. De kommer springande och hoppar upp i famnen, då blir man fylld av glädje. Barnen är jämt så pigga och glada och detta smittar av sig när man är i deras närhet vilket kan behövas i denna otroliga värme.

Efter att vi lekt och filmat lite till vår dokumentärfilm var det dags för lunch på en lite Restaurang längre bort.
Barnhemmet ligger dessutom mitt ute i ingenstans och runtomkring finns inte en enda liten kiosk.

Efter lunchen tog vi tag i att renovera lite och denna gången fick vi kakla. Inte varje dag man blandar cement och kryper runt på ett golv i detta exotiska land och kaklar ett rum.

Det var tungt och varmt så vi får fortsätta imorgon. Efter några timmars arbete gick vi in på en lektion som barnen hade.

Rolig och extremt varm dag. Vi ska inte klaga för vi har hört att det är kallt hemma i Sverige.

Ser fram emot en ny dag imorgon som kommer bestå av lite målning och golvläggning.

Twin house

Kategori:

Nu är vi tillbaka på twin house.
Efter en helt underbar helg så är vi tillbaka ute i buschen.

Vägen hem gick jättebra men den var lång.
Något som fascinerat oss är att vi på något konstigt sett hittar överallt. Det började med att vi åkte från Köpenhamn sen till Dubai sen hong kong sen Bangkok. På alla dessa enorma flygplatser hittade vi direkt var vi skulle boarda osv. Idag har vi åkt kollektivt här i Thailand vilket gick hur bra som helst.

Hitta till busstationen, hitta på busstationen och hitta bussen och sen hitta en taxi till twin house.

Vi har redan utvecklas till att våga ta oss ut på små äventyr utan att veta hur det ska sluta. Underbar känsla att känna att man klarar av svåra saker utan någon hjälp i ett land där kommunikationen inte är den bästa.

Nu ska vi umgås lite med alla här på volontärcentret.

Tidig morgon

Kategori: Allmänt

Söndag idag och imon går vi in på en ny vecka med nya möjligheter och utmaningar. Idag ska vi checka ut från hotellet och försöka ta oss hem på egen hand vilket inte är det lättaste i detta land. Det är lokaltrafik som gäller och varje sak vi gör här blir en ny upplevelse. 
 
vi ska ta oss till bussstationen här i Bangkok där det ska  finnas en buss till singburi,  men vi ska hitta bussen också. Att förstå varandra i detta land är inte lätt när thailändarna är usla på engelska men allt löser sig tillslut. 
 
När vi kommer hem ikväll ska jag (Frida) testa på de lokala gymmet i singburi. Det är ca fem olika maskiner som står uppradade ute på gatan, inte riktigt som sportlife. Men saker ska testas innan man kan säga hur bra det är. 
 
Bye bye sålänge 

Weekend

Kategori:

Igår skrev vi att vi far iväg på ett litet äventyr och det gjorde vi verkligen.

Vi fick ledigt i helgen och då bestämde vi oss att dra till Bangkok över helgen på en liten Weekend. Väldigt bra val men herregud vilken stad.

Efter att vi bott mitt ute i ingenstans i en vecka fick vi en lite chock av hur stort det är och vad många bilar det är överallt.
Vi tog in på hotell igår och ska bo kvar en natt till innan vi åker hem imorgon. Volontärcentret har snabbt blivit kallat vårt hem eftersom det är dit vi åker varje gång vi ska hem.

Igår när vi kom till Bangkok så började vi gå för att hitta en restaurang men de visade sig vara svårt. Tillslut fick vi hoppa på en tuk tuk som skulle ta oss till McDonalds men vi hamnade på en matmarknad inne på nån gård. Inte riktigt dit vi skulle så vi valde att hoppa av tuk tuken och börja gå och tillslut hittade vi en pizzeria. Äntligen mat, när vi väl fick pizzorna var dem Max 10 cm i diameter. Ja ett gott skratt fick vi och vi fick också beställa in mer mat.

Resan hem till hotellet igen var fruktansvärd i denna trafiken men hem kom vi.

Idag har vi bara slappt och på eftermiddagen/kvällen åkte vi in till khaosan road för att äta mat och shoppa lite. Kul att äntligen få se lite turister för de har vi inte gjort på ett tag.

Nu är det natti natti för oss och vi laddar för en ny dag imorgon då vi ska tillbaka till twin house.

Livet på volontärcentret

Kategori: Allmänt

Under veckorna bor vi på ett volontärcentre med ca 40 andra volontärer från olika delar av världen. 
på centret eller Twin house delar man varsin bungalow på fyra personer. Vi bor med en norsk tjej och en svensk. 
Rummet består av varsin hemsk säng och en toalett. 
 
Standarden är inte den bästa men huvudsaken är att det finns en säng. Att bo på twin house är väldigt annorlunda mot hemma i Sverige. Tex så har vi inget varmvatten utan när man ska duscha så blir det en likà stor chock varje gång. Twin house ligger också ute i buschen så att stöta på affärer och shoppningställen finns det inte en chans att göra. 
 
Natten på twin house ska vi inte tala om, man kan säga att djuren här i djungel lever livet på natten vilket är ett väldigt party. Att sova en hel natt utan att inte vakna är helt omöjligt men man får se de positivt att vi nu får uppleva hur det är att bo mitt ute i ingenstans i Thailand. Det är så långt ifrån turistställerna så det finns inte. Väldigt spännande att uppleva och bo i denna vardagen. 
 
På twin house äter vi också en hel del och frukosten består ofta av ris och grönsaker, samma som lunch och middag. så när vi kommer hem bjud oss inte på ris. 
Nu har ni fått veta lite om livet på twin house och
hur vi bor, inatt sov vi faktiskt på hotell då vi tog en liten trip igår. 
 

Klängande apor och 8 mil i en skrot buss

Kategori:

Redan fredag och veckan har gått otroligt snabbt. Det kan bero på att vi knappt har några lugna stunder.

Under veckan har vi lärt oss allt om kulturen och levnadssättet här i Thailand. Väldigt intressant och detta hade man aldrig lärt sig annars om vi inte var här. Det är som en skola med bara fokus på buddhismen.

Slut pratat om de, idag har vi åkt hela 8 mil norr ut där vi skulle till ett väldigt känt tempel. Under resan med vår skrot buss hann tankarna flöda och man började fundera över vad vi verkligen gör just nu.
Vi båda har nog inte förstått att vi är här än och de kommer nog dröja ett tag till.

Efter besöket på templet idag åkte vi till en restaurang och åt lunch. Där vi fick sitta på golvet och äta, väldigt annorlunda mot hemma i Sverige men allt går.

Efter lunchen åkte vi till en liten by där det sprang vilda apor på gatorna. Det kryllade fullkomligt av apor och dem var så söta men lite små läskiga. En apa hängde bland annat i mitt (Fridas) hår.

Efter att vi lekt och kollat på aporna åkte vi hem igen. Full fart hela tiden och tur att vi har bloggen att skriva ner vad vi gör för man minns inte eftersom det är fullfart precis hela tiden.

Hört att det är kallt hemma och kan glatt meddela att det är över 30 grader varje dag.

I helgen är vi på äventyr mer om detta imorgon. Dags för en väldigt sen middag här i Thailand.



Vilket bemötande!!!!!

Kategori:

Dagen har varit varm och skön men ingen solning för oss.

Morgonen började med att vi åkte till den lokala skolan. Vi gick in i första klassrummet där det var yngre barn och dem var lite blyga till en början. Sen gick vi till nästa klassrum och barnen fullkomligt kastade sig i ens famn och kramade oss.
Vilket bemötande vi fick och vad glad man blir, även fast vi inte förstod ett enda ord vad dem sa så kände man tacksamhet och glädje över att vi var där. Vi lekte lite med de yngre barnen och sen gick vi vidare till de äldre ungdomarna. De lite äldre är 16 år och man märkte att dem tyckte det var väldigt spännande med lite västerlänningar.

Efter att vi varit på skolan i några timmar åkte vi till olika tempel, museum och en jätte stor super market.

Denna veckan går som sagt ut på att leva i den thailändska kulturen och de är lite spännande och man måste verkligen tänka till innan man gör något för det är otroligt många regler.

Nu är klockan 18,00 och nu ska vi umgås lite med dem vi lärt känna här, ett super bra gäng.

Matlagningskurs

Kategori:

En dag fylld av nya äventyr. Just nu sitter vi på "baren" mitt emot volontärcentret med två svenskar, en norsk och en finsk. Väldigt trevligt.

Idag har vi lärt och laga thailändsk mat, svetten och näsan rann så starkt var maten. Vi har än så länge fått mat som varit lagom stark men idag fick vi känna på chilin. Men gott var de.

Sen har vi också varit på en barbecue kväll med alla volontärer. God mat och trevligt sällskap.

Imon ska vi till den lokala skolan, detta har vi sett fram emot väldigt mycket.

Nu är klockan åtta här och snart är det läggdags eftersom sömnen är si sådär.
Vi bor i en djungel av djur som lever livet på natten och sover på dagen.
Lite annorlunda mot tysta Lindome.

Godnatt alla där hemma

Hej hej igen

Kategori:

I dag har det vart mycket vandring. Vi har besökt 3 olika tempel och fått uppleva den buddistiska religionen. Vi har även gått runt och kollat på ruiner av gamla tempel, och det är så synd att se att dessa fina byggnader bara har rasar ihop. Vi fick även sett lite elefanter.
I slutet av dagen fick vi lite egentid och då gick vi runt på en så kallad Floating Market. Där fanns det alla möjliga små stånd med mat och väskor och annat sjafs.
Efter det åt vi middag på en restaurang som hade all möjlig sorts thaimat.
Just nu så sitter vi på volontärcentret och bara slappar och har det skönt och I morgon får vi se vad som hittas på åt oss.

Första dagen på jobbet

Kategori:

Hej alla där hemma. Idag har vi haft fullt upp med introduktion osv. Vi trodde att vi skulle åka till barnen idag men första veckan kommer vi få uppleva den thailändska kulturen och mest se hur dem lever här, alltså börjar vi jobba på allvar nästa vecka.

Idag har vi haft ett info möte med Phil sedan gick vi runt här i singburi för att lära känna byn, inte jätte mycket att se men väldigt spännande att se Thailands baksida.

Efter vandringen åkte vi till ett ställe där en av de 10 största buddha fanns. Vi fick lära oss att be osv. Intressant men fruktansvärt varmt. Sedan var det dags för lunch på en restaurang där det serverade ris och någon kycklingrätt, väldigt gott med lite kött eftersom vi bara får vegetariskt annars.

Efter maten fick vi hoppa på en buss som tog oss till singburi "centrum". Där fick vi och alla andra volontärer kika runt i ett köpcentrum.

På eftermiddagen fick vi en lektion i thailändska och lära oss massa regler om vad man får göra och vad man inte får göra. Väldigt annorlunda kultur med regler som är svåra att förstå sig på.

Nu på kvällen har barn från byn haft en välkomst show för oss. Allt slutade med att vi nya volontärer fick dansa med barnen. Roligt med barn som tar för sig och inte är blyga för främlingar. Det första en liten tjej gjorde var att hålla oss i handen.
Imorgon blir det en heldag med thailändsk kultur från tidig morgon till 20,00 på kvällen. Bäst att gå och lägga sig snart.

Vår dator fungerar inte så vi kan inte ladda upp bilderna från kameran tyvärr. Vi får bli bättre på att ta kort med iPhonen så ni kan se hur vi har det.

Hoppas allt är bra i kalla Sverige.

Volontärcentret

Kategori:

Vid lunch tid kom vi fram till volontärcentret. Väldigt speciellt ställe mitt ute i buschen. Det är ungdomar från alla möjliga länder men flest från Holland.

Idag har vi tagit det lungt, resan från Bangkok var ganska lång med både taxi, tåg och buss.

Vi delar ett rum med en norsk och en svensk tjej. Imorgon lutar det åt att vi ska få en lektion i thailändska.

Hoppas ni har det bra i kalla Sverige

Dubai

Kategori:

Nu är vi i Dubai och ska snart borda planet till Hong Kong. Fastän hela dagen har gått så har vi knappt kommit halvvägs på vår resa. Nu väntas sju timmar i luften.

Kram Frida & Josephine

Sing buri

Kategori: Allmänt

Om allt gått som vi tänkt så sitter vi just nu på flyget och därför har vi tidsinställt detta inlägget så ni har något att läsa. 
Vi tänkte berätta lite kort om själva stället som vi ska arbeta och bo på nu i några veckor. 
 
Sing buri heter det och det är en provins i centrala Thailand. Provinsen har ca 240 000 invånare och provisnsens huvudstad är Sing Buri town. 
Sing buri ligger precis intill en stor flod som heter Chao Phray, och vi vet att barnhemmet ligger precis intill floden och det påverkar barnehmmet väldigt negativt när det under sommar/hösten blir översvämmningar. 
Sing buri är en gammal provins där det finns gamla europeisk kultur som än idag står kvar, de två byggnaderna som fortfarande står kvar som orginal bygget är rådhuset och domstolen. 
 
Sing buri har en liten egen matkultur, det finns en fisk som dem är kända för och det är den ormhuvade multefisken. De har också en hel del andra saker som dem är kända för, förmodligen kommer vi få smaka på dessa. 
 
Det finns några sevärdheter i singburi tex ett tempel som har en väldigt ovanlig konstruktion och sen finns det också ett nationalmuseum. 
 
 
Provinsen är inte så liten så vi har nog en hel del att uppleva. 
 
 
Den röd markerade provinsen är singburi.....

 
 

Tåget

Kategori:

Vi sitter just nu på tåget som vi har gjort i lite mer en två timmar. Resan har börjat bra och vi är förvånansvärt lugna.

Just nu underhåller vi oss med lite film och frukost på tåget..

Packning

Kategori: Allmänt

En hel dag med packning och de sista inköpen. Att vara ledig idag var verkligen behövligt, dagen har gått otroligt snabbt hittils men vi har hunnit med allt vi skulle ha fixat. Packningen gick förvånsnsvärt bra och snabbt. Allt är packat och klart så nu kan vi ta det hyfsat lugnt ikväll. 
 
Idag har vi också hunnit med att hämta våra sponsortröjor, dem blev jättebra och vi kommer bära dem när vi arbetar. 
 
Så här ser dem ut:
 
 
Håll tummarna för oss, nu kör vi......
 

Vi kom dit, Vi såg, och Vi tog massor av bilder!

Kategori: Allmänt

Vi tror vår resa kommer se väldigt mycket annorlunda ut än vad rubriken lyder. Förhoppningsvis kommer vi ha med oss väldigt mycket mer än bilder hem. 
 
Alltså ingen vanlig solsemster som vi ska på denna gången som i Turkiet i somras, nu är det dags att ge sig in på ett stort äventyr. Om mindre än ett dygn sitter vi på ett tåg mot flygplatsen och ÄNTLIGEN är påväg mot vårt äventyr. 
 
Idag är vi båda lediga och vi kan fokussera till 100 % på packning och förberedelser. Imorgon går tåget och så tidigt som vi ska gå upp imorgon har vi inte gjort på länge. Vi påbörjar en resa på 30 tim och två trötta tjejer kommer landa i Bangkok på lördag. I Bangkok blir vi sedan upphämade, vi vet inte ännu om vi blir slussade till volontärcentret direkt eller om vi får sova hemma hos någon som jobbar på organisationen. Vi vet i alla fall att på söndag är det genomgång och på måndag börjar arbetet på riktigt och vi kommer möta barnen för första gången. Otroligt spännande. 
 
 
  

Tips på volontärresor till Latinamerika

Kategori: Allmänt

Intresserad av att åka till Brasilien?

Jag hittade ett projekt som jag tycker låter väldigt intressant. Det är ett volontärprojekt som ligger i Rio de Janeiro. Du kommer arbeta på ett familj projekt. Detta innebär att du kommer arbeta med en varierad åldersgrupp. Alltifrån barn till föräldrar. Detta tycker jag låter väldigt spännande och en stor utmaning. Det kan vara väldigt kul att se barnen och deras föräldrar utveckla tillsammans. Om du åker till detta projekt kommer du få göra alltifrån undervisa  i engelska & datorkunskap, leka med barnen men också assistera på matlagningskurser. Om du vill läsa med om projektet så kolla in HÄR

 

 

Om du vill känna av Inkariket ska du åka till Cusco i Peru.

Staden är väldigt speciell och det är på ytterst få ställen du kan känna samma stämning som du kan göra i denna by. Den märkliga blandningen av gamla inkatempel och spanska kolonialbyggnader tillsammans med färgstarka quechuaindianer bidrar till denna stämning.

PÅ projektet finns det tre olika alternativ som du kan arbeta med och dessa är daghem, skola eller på en vårdcentra /rehabcenter. Om du vill veta mer om arbetsuppgifter osv. så kolla in HÄR.

 

Vill du jobba med rehabilitering av apor, tvättbjörnar, papegojor, tukaner, sengångare och många andra djur så ska du åka till Costa Rica. Dina arbetsuppgifter kommer vara att mata djuren, hålla rent i djurens inhägnader, assistera djurskötarna i vård av djur och jobba med återplantering av skog. Projektets syfte är att försöka bevara den biologiska mångfalden i Costa Rica. Kolla in HÄR för mer info

Bilder tagna från: http://www.volontarresor.se/

Kramar F & J

Skola

Kategori: Allmänt

Sista och första dagen i skolan i Januari. Nästa gång man går in genom skoldörrarna är man förhoppningsvis några erfarenheter rikare. Det känns läskigt att tänka på när man ska komma tillbaka till skolan för då är själva resan över och vi har endast efterarbetet och redovisningarna kvar att göra. 
 
Tanken på att projektet ska vara klart om ca 13 veckor skrämmer än och det känns otroligt kort. Att ett projekt som man arbetet med i mer än ett år helt plötsligt ska avslutas kommer känns tomt och konstigt men samtidigt lite skönt. 
 
Vi har ständigt gått runt och burit på en oro att vi inte ska kunna genomföra projektet. Men efter en chansning och ett ständigt letande av sponsorer och lite försäljningar så står vi här idag och ska resa iväg om 2 dagar. 
 
 
Två mycket nöjda och stolta tjejer: 

Insamling av pengar

Kategori: Allmänt

En volontärresa är inte det billigaste projektet man kan göra. Det en hel del kostnader och dessa är heller inte speciellt små. 
 
En resa som går på flera flera 1000 kr krävs det arbete för, vi har valt att kämpa för att få ihop pengar och sedan kunna genomföra resan och känna att vi verkligen kämpat för det. 
 
Vi har sökt sponsorer i massor och några har nappat, detta är vi väldigt tacksamma för.
Sponsorerna är: Alla flygbiljetter, Landskap & Anläggning AB, Kappahl och Lindome församling.
 
Men det räcker inte bara med sponsorer för att kunna genomföra en sådan här resa utan det krävs lite arbete utöver det. Vi valde då att stå på olika loppisar samt sälja newbody. 
Det krävdes enormt mycket tid och engagemang och att föräldrar kunde ställa upp och hjälpa till. Genom de olika loppisarna och Newbody försäljningen har vi fått ihop ganska mycket pengar som har gått till projektet. All tid vi lagt ner nu innan projektet har vart värt pengarna för vår del. 
 
Här kommer lite bilder från några av loppisarna vi stått på: 
 
Till våren kommer vi stå på ytterligare någon loppis för att sälja sakerna vi har kvar samt att samla in pengar till projektet och barnhemmet. 

Vaccination

Kategori:

Vi sitter just nu i väntrummet på vaccinationen. Det är väldigt mycket folk men det är bara att ha tålamod och vänta.

Intervjun förut gick bra, artikeln kommer förhoppningsvis ut nästa vecka på tisdagen i norra Halland.

Norra Halland

Kategori: Allmänt

För ca 8 månader sedan intervjuades vi av tidningen Norra Halland, idag är det återigen dags för en ny intervju inför resan. När artikeln publiceras i tidning ska vi försöka ta reda på så att ni kan köpa tidningen och läsa om oss. 
 
Som vi sagt innan är det väldigt roligt att fler och fler upptäcker och följer projektet, det känns bra att ha ett stöd och några som peppar oss inför avresa, fortsätt så. 
 
Förutom intervjun idag så har vi ett fullspäckat schema med växling av pengar, en vända till Josephines skola och en sista vaccination. 
 
 
 
 Artikeln från i våras om oss och projektet: 

Dokumentera resan

Kategori: Allmänt

Ni kanske undrar hur vi ska dokumentera och redovisa projektet. Som slutprodukt av projektet kommer vi göra en dokumentärfilm och därför kommer vi ta med oss filmutrutning till Thailand så att vi kan dokumentera arbetet nere i Thailand genom att filma. 
 
Filmen kommer dels handla om vår resa, där man ser lite vad vi arbetat med osv men vi har ett mål med filmen och det är att vi ska lyfta fram barns rättigheter. Vi hoppas att filmen kommer bli bra och den ska vara färdig i slutet av mars. 
 
För att redovisa projektet för våra skolor och sponsorer kommer vi ta användning av filmen men också ha en muntlig presentation av projektet. 
 
Vi vet i dagsläget att vi i april någon gång ska redovisa projektet för Lindome församling som är vår sponsor. Det kanske är en hel del följaer på facebook och läsare här på bloggen som är intresserade av att lyssna smat höra oss berätta om projektet och förhoppningsvis så kanske vi kan fixa så att ni läsar och följare kan komma och lyssna på vårt föredrag. 
 
Datum, tider och plats får vi återkomma med när vi kommit hen, alltså i februari. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite shopping inför resan

Kategori: Allmänt

Hej, som rubriken lyder så var vi igår och inhandlade lite saker som vi ska ha med oss ner till Thailand. På bilden ser ni målarböcker,färgkritor och hårsnoddar som vi ska ge till barnen.
 

Tips på volontärresor i Asien

Kategori: Allmänt

Samma idag som igår så kommer ett inlägg om olika volontäresor. Om ni har läst detta förut så får ni läsa det igen, just nu har vi inte jätte mycket att berätta eftersom avresan är nästa vecka. När vi är nere i Thailand kommer det förhoppningsvis bli en bättre och intressantare bloggning. 

Igår skrev vi om volontärtips i Afrika och idag kommer tips på olika volontärresor i Asien.

I asien är det inte ett lika stort utbud av volontärresor därför var det lite svårare att hitta de intressanta resorna. Men här har ni mina tips:

 

Korta resor Asien:

Om du känner precis som oss att du vill se en annan sida av Thailand ska du åka på detta projekt. Detta är en kortare volontärresa som passar bra till att göra som projektarbete i skolan. Du kan välja att arbeta på ett barnhem eller att arbeta med undervisning. På barnhemmet får du sköta om de mindre barnen, städa, laga mat, renovera byggnader osv. Uppgifter inom undervisnings området är att du ska assistera de lokala lärarna, undervisa i engelska, hjälpa till med läxor osv. Här var en kort beskrivning på vad vi ska göra men när vi varit på denna resa kommer det komma en mer utförlig beskrivning på vad det innebär att åka till Thailand (Singburi) som volontär.  Arbetet stödjer den hållbara utvecklingen i de fattigare områdena i Thailand. Läs mer om projektet HÄR

 

Är du en panda och djur älskare borde du åka till Kina. På projektet får du bidra till pandans fortlevnad. Det finns lite olika arbetsuppgifter på projektet såsom, förbereda mat åt pandorna, städa osv. Det ingår också att du är med och utför studier på pandorna och att du är med och hjälper till med medicinska områden. Pandan är inte jätte vanlig att stöta på så detta är en häftig upplevelse att få umgås och arbeta med pandor under några veckors tid. Du kommer få arbeta självständigt på projektet men också med en djurskötare. Åk till Kina och bidra till pandans fortlevnad. Läs mer HÄR

 

Indonesien är ett spännande land och hit kan du åka och jobba med djur som kommer från flera olika länder.  Projektet är ett räddnings och rehabiliterings projekt för djur som fallit illa. Djuren som hamnar på centret är i ett stressat och vanvårdat tillstånd. Du som volontärarbetar på centret kommer få arbeta med att sköta om djuren. Du kommer bland annat få mata djuren och städa inhägnaderna.  Om du är en djur älskare som vill hjälpa djur som fallit illa borde du åka till centret. Centrets syfte är att hindra den gränsöverskridande handeln av vilda djur.  Du kommer inte bar få se en djurart på din resa utan du kommer få se djur från alla möjliga länder. Läs mer om resan HÄR om du är intresserad.

 

Vill du lära känna Indien ska du åka till en by och arbeta. Volontärprojektet har sin kärna i en by i Indien. Om du gillar att arbeta med hantverk osv. ska du åka hit. Dina arbetsuppgifter på detta projekt varierar alltifrån att måla väggar till att göra ett daghem barnvänligt. Det finns också stora möjligheter att åka runt till familjer i byn och vara en hjälpande hand när det gäller renoveringsarbete osv. Om du är intresserad av att föreläsa och hjälpa andra att få en samhällsvetenskaplig bild ska du också åka till detta projekt. Du har möjlighet till att föreläsa inom olika områden, du kan t.ex. föreläsa inom hälsofrågor, hygien, hur du ska behandla dina barn, hiv/aids mm. Projektet är varierande och för dig som vill lära känna Indiens kultur är det ett perfekt projekt.  Syftet med resan är att främja kulturellt utbyte mellan Indien och andra länder i världen. Läs mer om resan HÄR

 

Långa resor:

Om du vill göra en lång resa till Indien borde du åka till Himalaya och arbeta för att förbättra levnadsvillkoren för kvinnor och barn. PÅ  projektet finns de flera olika alternativ som du kan arbeta med. Du kan arbeta med att undervisa, i undervisningen ingår att du ska undervisa i engelska och att du ska assistera de lokallärarna. Du kan också arbeta på ett daghem där du ska leka och sköta om barnen. Om du vill arbeta med att stärka kvinnors självkänsla ska du arbeta med kvinnoprojektet. Du kan också arbeta med funktionshindrade barn på en skola. I detta arbete ingår också att du får besöka de funktionshindrades familjer. Om du bara vill hjälpa barn med läxor osv. ska du jobba på ett barnhem. Detta projekt har verkligen mycket att erbjuda och du kan säkert kombinera de olika alternativen om du är i Indien under en längre tid. Om du vill uppleva Indien och volontärarbeta samtidigt borde du välja denna resa. Läs mer HÄR.

 

Vill du hjälpa föräldralösa barn ska du åka till Kina.  Kina är ett spännande land med en spännande kultur. Landet åker många till för att uppleva den hysteriska folkmassan och det kan du göra samtidigt som du åker på en volontärresa. Du kan kombinera en volontärresa med en shoppingresa t.ex. Barnhemmet som du kommer arbeta på om du väljer detta projekt ligger i ett av kinas underutvecklade områden. Jobbet på barnhemmet kommer likna arbetet som en fritidsledare i Sverige har. Om du åker hit kommer du stödja den hållbara utvecklingen i Kinas fattigare områden samtidigt som du får arbeta med positiva och glädje spridande barn. Läs mer HÄR

 

Är du en snickare eller kanske bara en helt vanlig person som gillar att bygga borde du åka till Nepal för att hjälpa till att renovera och bygga skolor. Arbetet är fysiskt krävande men också otroligt givande. Du behöver kunna fatta egna beslut och kunna ta egna initiativ. Nepal är kanske inte ett land man åker och semestrar i och därför kan det vara kul att uppleva att land som du kanske aldrig annars hade åkt till. Resan kommer ge dig nya erfarenheter men den kommer också ge dig insikter i hur du själv är som person i ljuset av en annan kultur. Läs mer HÄR om du vill bygga lite skolor i Nepal.

 

Om du är djur älskare och inte vill jobba med pandor utan du vill jobba med sköldpaddor på Sri lanka ska du välja detta volontärprojekt. I indiska oceanen är det många som fiskar och detta drabbar sköldpaddorna. Sköldpaddorna fastnar i fiskenäten och får fenorna avskurna. Sköldpaddorna är väldigt utrotningshotade djur och därför krävs det ett arbete för att hjälpa sköldpaddorna. I arbetet ingår att du ska mata, ha uppsikt, städa och hjälpa sköldpaddorna ner i vattnet. Det ingår också att du ska hjälpa nyfödda sköldpaddor att ta sig ner i vattnet.  I projektet kommer det inte bara innebära praktiskt arbete utan du kommer också få lära dig mer om den marina miljön och om havet. Är du en djurintresserad person som vill hjälpa till att stoppa utrotningen av sköldpaddor ska du läsa mer HÄR och åka till Sri lanka.

 


Bilder tagna från: http://www.volontarresor.se/

 

 

En vecka

Kategori: Allmänt

Endast en vecka kvar tills vi åker och vid denna tiden sitter vi på flygplatsen i Köpenhamn och väntar på flyget mot Dubai och Thailand. 
 
Senare i eftermiddag kommer lite olika tips på volontärresor till Asien....
 
 

Tips på olika volontärresor

Kategori: Allmänt

När vi startade bloggen skrev vi lite tips om olika volontärresor och det kan vara ganska intressant för er att läsa. Eftersom det är lite krångligt att gå tillbaka i arkivet så tänkte vi lägga ut inläggen igen. Här har vi det första... 

Eftersom vi ska åka på volontärresa till Thailand blir det mycket snack om bara Thailand men det finns otroligt stort utbud på olika volontärresor. Alla har olika intressen såsom, att sköta om djur, sköta om barn, utforska miljön eller undervisa. För att ge lite tips till er läsrae om olika volontärresor tänkte jag skriva lite om olika volontärresor på olika platser.
 
Vi tänkte börjar med att skriva om olika volontärresor i Afrika. Afrika är ett av de vanligaste länder som man åker på volontärresor till. Det kan bero på många olika saker. Om du vill stödja något land i Afrika borde du läsa om våra olika tips på volontärresor.
 

Vi har valt ut några korta och lite längre volontärresor till Afrika som lockar mig.

Vibörjar med de korta resorna som man kan åka på om man känner att man inte vill vara borta en längre tid eller man kanske inte har möjlighet att vara borta längre än 2-3 veckor från arbete eller skolan.

Här är våra val av Korta resor till Afrika:

 

En resa till Zimbabwe för att arbeta med Lejon är för en djurintresserad person. Under resan kommer man arbeta i ett naturreservat med lejonungar som är från 3 – 16 månader gamla. Du kommer ha skiftande arbetsuppgifter så som städa burar, informera om projektet på närliggande skolor, se till så att inga tjuvjägare gjort något på naturreservatet osv. Du kommer också få gå lejonpromenader med turister mm. Projektettiden kan man välja mellan 2-4 veckor. 2 veckor kostar 13 200 kronor och då inkluderar nästan allt förutom flygbiljetter. Ett projekt för dig som är modig och intresserad av lejon. Ni kan läsa mer om projektet HÄR

 

För dig som är intresserad av att åka på en safari samtidigt som du kan arbeta på ett daghem eller arbeta som byggnadsarbetare då ska du åka till volontärprojektet i Tanzania & Zanzibar. Under 10 dagar kommer du arbeta på ett projekt i byn Matanana. På projektet kommer du arbeta med att sköta om barn eller arbeta med ett byggprojekt. I byn är folket hårt drabbade av Hiv/aids och därför är det många föräldralösa barn som behöver kärlek och omsorg. Efter dessa 10 dagar avslutar man resan med semester på Zanzibar med kritvita stränder. Under dina dagar i Tanzania kan du också uppleva landets fantastiska natur med en safari. Resan är perfekt för dig som vill uppleva det mesta., arbete, safari och semester. Du kan läsa mer om resan HÄR

 

Om du är fotbollsintresserad ska du åka till fotbollsprojektet i Kenya och hjälpa dessa barn att bli fotbollsproffs. I Kenya drömmar många barn om att bli fotbollsproffs men drömmen kan inte uppfyllas lika lätt om man inte har någon som ger dem positiv energi. Din uppgift på detta volontärprojekt är att delta på lagets träningar och matcher. Man ska vara en förebild åt barnen och hjälpa till att leda fotbollsträningarna och dessutom olika fysträningar. Om du är intresserad av att göra en volontärresa i sportens tecken ska du åka till detta projekt. Läs mer om fotbollsprojektet HÄR

 

Om du är intresserad av att jobba på ett barnhem så tycker jag du ska välja att åka till de färgglada landet Ghana. Du som volontär på ett barnhem behövs för att sprida glädje och kärlek till barnen. Barnen som bor på barnhemmet har förmodligen haft en jobbig uppväxt eller så är barnen så små att de blivit lämnade på gatan av sina föräldrar. På projektet i Ghana finns de två olika barnhem du kan arbeta på beroende på hur gamla barnen är. Om du vill arbeta med de yngre barnen kommer du få leka med dem, ge dem kärlek och närhet. Du kommer också få ha olika arbetssysslor som att städa barnhemmet, laga mat, tvätta osv. Om du vill arbeta med de äldre barnen kommer du få följa dem till skolan, planera olika idrottsdagar, hjälpa till med läxor och kanske undervisa i något intressant ämne. Läs mer om projektet HÄR om du är intresserad.

 

Långa resor till Afrika:

 

För dig som är utbildad veterinär finns det ett projekt i Botzwana som du kan arbeta på. Som volontärveterinär kommer du få arbeta med djur som har fallit illa ut. Syftet med mottagningen av djuren är att förbättra hälsan hos de inhemska djuren. Du kommer inte bara arbeta med olika vaccinationer osv utan du kommer också så åka runt i närliggande områden och leta efter djur som behöver bli omhändertagna. I och med att du får åka runt får du också uppleva hur det ser ut i landet. Resan är alltså för dig som är utbildad veterinär. Om du gillar ditt jobb och vill använda de för att hjälpa andra djur i världen så borde du åka på denna resa. Läs mer om resan HÄR

 

För dig som vill arbeta mot sexuella trakasserier borde åka till Ghana. I Ghana är sexuella trakasserier mycket vanligt och något som barnen och ungdomarna inte vet är att det är okej att säga NEJ. Du kommer hjälpa till att undervisa på en Workshop. Workshopen handlar bland annat hur man ska skydda sig mot situationer som kan leda till sexuella trakasserier, skapa diskussioner kring ämnet, uppmuntra eleverna att skapa en trygg miljö att leva i osv. Detta projekt arbetar väldigt mycket med att undervisa. Om du kanske gillar att stå i centrum och prata om ett viktigt ämne som sexuella trakasserier så är detta volontärprojekt något för dig. Du kommer göra stor skillnad genom att delta på detta projekt. Läs mer om projektet HÄR.

 

 

Att träffa mannen som kan tala med Lejon är det inte många som får möjlighet att göra. Om du väljer att åka på volontärprojektet till Guateng provinsen, i Sydafrika så kommer du få träffa mannen som kan tala med Lejon. Projketet är till för dig som är intresserad av att arbeta med utrotningshotade djur. projektet är viktigt för djuren och befolkningen runt omkring projektet. det är ett tungt arbete och det är bra om du har ett brinnande intresse för djur och narur. Dina arbetsuppgifter kan variera från att förbereda mat till lejonen till att följa lejonen i deras vandring och revirmärkning. Det ingår också att du ska städa inhängnader och hjälpa till att bygga nya stängsel osv. Om du är en person som vågar vandra med lejon borde du läsa mer HÄR 

 

Ett längre projekt där du kan hjälpa barn är i Uganda. Detta volontärprojekt är lite speciellt. Du kommer arbeta på ett barnhem som ligger precis vid ingången till en nationalpark i Uganda. Från barnhemmet kan du få chans att se landets mäktiga gorillor. Förutom att se de häftiga gorillorna kommer du få arbeta med att leka och undervisa barnen. Om du har en person som är bra på att ta egna initiativ är du perfekt för projektet. På projektet får du nämligen chans att visa din kreativa sida genom att hitta på olika lekar osv. Om du är intresserad av en resa med lekfullhet, häftiga gorillor och glada barn borde du läsa mer HÄR.

 

Detta var våra åtta tips på resor till Afrika, både korta och långa.





Bilder tagna ifrån: http://www.volontarresor.se/

 

 

 

 

Förberedelser

Kategori: Allmänt

Det har varit en hel del förberedelser inför resan och nu är det endast ett fåtal saker kvar att fixa. Det som står på tur nu är ett besök till Ullared för att inhandla pysselsaker till barnen men också saker till oss själva.
 
Vi har också en vaccination kvar att göra och den kommer vi göra i början av nästa vecka. Sen är det bara att börja packa och se hur mycket saker vi kan få med oss. Att packa är nog något av det svåraste när man ska ut och resa och speciellt nu när vi inte har någon aning om vad för kläder vi kommer använda. Vi får fokusserar på slit och släng kläder eftersom det kommer bli lite byggarbete osv. 
 
 
 
 
Dagar kvar...............

Året som har gått

Kategori: Allmänt

 
Året då jorden skulle gå under, vi fick en prinsessa, breviks rättgång pågick under en lång period, vi tog JVM-guld i ishockey, vi vann eurovision, de två svenska journalisterna släpptes från fängelset i Addis Abeba,Whitney Houston påträffades död, Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill h förlovade sig, Lisa Nordén tog VM-guld i triathlon och sist men inte minst så har Zlatan visat vad han går för detta året. 
 
Detta var bara en liten bråkdel av vad som har hänt under 2012 men det viktigaste är att vi fortfarande lever. 
Förutom att vi upplevt dessa händelser här ovan så har vi haft ett händelserikt år. 
 
Vi startade 2012 med att intensivt söka stipendier, sponsorer osv. Detta visade sig vara svårare än vad vi trott. Vi hade på hösten 2011 fått ett bidrag från Lindome församling så vi hade ändå ett startkapital som gjorde att hoppet på en volontärresa fanns. Men tiden gick otoligt snabbt och helt plötsligt var det april och tidningen Norra Halland skrev ett reportage om oss. Vi startade också denna blogg och vi stod på vår första loppis tillsammans. 
 
Loppisen resluterade i ännu mer pengar och vi kände att detta kommer gå vägen. Men sommarlovet började och båda jobbade på varsitt håll. Som alla vet så går tiden otroligt fort på sommaren när man har "ledigt" så helt plötsligt började man tänka på att snart sitter vi i skolan och ska börja med projektarbetet. 
 
Vi diskuterade fram och tillbaka och vi tappade tron på att resan skulle bli av och vi fick bara nej nej nej från alla fonder vi sökte pengar ifrån. Allt gick emot och vi var så otroligt nära på att ge upp. Men så var det något en dag som gjorde att vi fick hoppet tillbaka och vi skulle inte ge upp utan vi skulle klarar detta tillsammans. 
 
Skolan började i augusti och vi satte igång direkt med projektet och det var nu det verkligen gällde.
Vi ska klara detta.
 
Vi fortsatte söka stipendier, maila/ringa företag osv. Fortfarande bara nej nej nej. Hur ska detta gå tänkte vi.... Vi fortsatte också stå på loppis och detta var nu de enda sättet att få ihop pengar på. Vi fick ihop tillräckligt med pengar så vi kände att vi kunde boka volontäresan i alla fall och vänta med flygbiljetterna. 
 
Vi bokade och nu hade vi ingen återvändo och en dag kom det där samtalet som vi väntat på. Allaflygbiljetter var intresserade av ett samarbete och helt plötsligt fick vi hoppet tillbaka. Sedan rullade det på och kappahl skänkte provkläder till oss som vi kunde sälja på loppis men också ta med till Thailand. Landskap & Anläggning AB står för våra sponsortröjor. Helt plötsligt kom vi över den där spärren som vi suttit bakom i ett år, ÄNTLIGEN.
 
Hela hösten gick väldigt snabbt och vi kämpade dagligen med projektet. Inlämmningar så som projektplan, loggbok och ideskiss var också lite av allt arbete som vi fick göra. 
 
Som sagt har det varit ett år där det har gått upp och ner med projektet och vi kan ju inte vara nöjdare med denna avslutningen på året. Nu sitter vi här och ser tillbaka på vad som har hänt och det är endast 10 dagar kvar tills vi sitter på planet mot resan som vi kämpat för.........
 
Det var lite vad som har hänt med projektet under 2012 nu är det ett nytt år och vi ser framemot nya utmaningar.
 
Kramar
Frida & Josephine