fridajosephinevolontarresa.blogg.se

Vi har i Januari 2013 gjort vår livs resa. I 3 veckor jobbade vi som volontärer på ett barnhem i centrala Thailand. Här på bloggen kan ni läsa om hela vår upplevelse och om allt för- & efterarbete samt reflektioner av allt arbete.

Föreläsning avklarad

Kategori: Allmänt

På förmiddagen idag hade vi vår föreläsning om vår volontärresa i Lindome församling. Det var roligt att äntligen få visa upp vad dem hade sponsrat.
Vi började vår förmiddag med gudtjänst sedan var det dags för kyrkkaffe och det var under kaffet som vi hade vårt lilla föredrag. Vi hade lagt upp det så att vi började med att presentera oss själva sen berätta lite kort om förarbetet, bidragets betydelse, vårt syfte och mål med resan samt hur vi reagerade på plats. Vårt föredrag avslutade vi med att visa vår film. När filmen var slut så fick vi många applåder samt frågor som vi glatt svarade på. Vi möttes återigen av väldigt positiv respons så vi kan inte klaga på avslutet av vårt 2 åriga projekt. 
 
Tack Lindome församling igen, det var ni som gav oss vårt första bidrag och utan ert bidrag kanske vi inte hade kommit iväg på resan. Ert bidrag betydde väldigt mycket under de tuffa perioderna vi hade och extra kul är det att det just är Lindome församling som stödjer eftersom vi är uppvuxna och fortfarande bor här. 
 
Just nu känner vi lycka, lättnad och stolthet..
 
 
 
 
 
 
 
 
Trevlig söndagskväll
 
Kramar 
Frida och Josephine 
 
 

Då var det dags...

Kategori: Allmänt

Idag klockan 12.00 berättar vi om vår volontärresa i Lindome församling.
Föredraget kommer vara i sal N i Kyrkans hus.
 
Välkomna att lyssna på oss
 
 

NI HAR VÄL INTE GLÖMT

Kategori: Allmänt

Hoppas ni kommer ihåg att på söndag ska vi föreläsa i Lindome församling. Hoppas vi ses där.
 
 
 
Gudtjänst klockan 11.00 i Lindome kyrka 
Föreläsning: Kyrkans Hus sal N Klockan 12.00
 
 
 

Föreläsning - Lindome församling

Kategori: Allmänt

I onsdags så pratade jag med Lindome församlng och nu har vi spikat dag och tid för föreläsningen. Vi ska alltså ha ett lite föredrag och berätta om hela vår upplevelse för församlingen. 
Vi kommer göra detta söndagen den 21 april efter gudtjänsten på kyrkkaffet. 
Så alla är välkomna på gudtjänst klockan 11.00 i Lindome kyrka för att sedan ta en liten fika och lyssna på vårt lilla föredrag. 
 
 
Var: Lindome Kyrka
När: Söndagen den 21 aprl
Tid: 11:00 gudtänst, föredrag ca 12,30 
 
 
 

Vår film

Kategori: Allmänt

 
 
Äntligen kom det här inlägget som vi strävat efter i lite mer än 1 och ett halvt år. Filmen är klar och båda våra redovisningar i skolan är klara så nu kan vi visa upp filmen för Er läsare. 
Vi är stolta och glada över filmen och hoppas ni tycker den är bra. Kommentera och sprid gärna filmen så mycket ni kan. Vi vill öka barnsrättigheter och då är det viktigt att vi jobbar för detta så nu vill vi få fler ungdomar och vuxna att göra ett volontärarbete precis som oss. 
 
 

Så sant

Kategori: Allmänt

 
 
 
Ps ikväll kommer filmen upp här på bloggen :D 
Ha en bra onsdag 

En kort sammanfattning av en mils lång resa

Kategori: Allmänt

 
 
 
Nästan hela vår resa genom projektet samlad i bilder. Iden och tankarna kring att hjälpa andra kom efter vår utbytesresa till Litauen, vi fick stipendium av Lindome församling, vi var med i Norra Halland, stod på loppisar, träffade på väldigt många motgångar och problem, men detta vände, vi fick startade ett samarbete med Alla flygbiljetter, fick provkläder av Kappahl, sponsring av Landskap och Anläggning AB, vi bokade resan, ännu en intervju med Norra Halland, tillslut satt vi på planet, sedan befann vi oss ute på landet i Thailand, började arbeta ideellt på ett barnhem och tillslut fick vi träffa på underbara barn som gav oss så mycket.... En kort sammanfattning av en otroligt lång resa. Vi längtar tills vi kan visa er vår dokumentärfilm, håll ut, snart får ni se den.
 
 
 

April

Kategori: Allmänt

Då är det april och nästa vecka är det ett år sedan vi startade bloggen. Om vi ska tänka tillbaka på vad vi gjorde för ett år sedan så intervjuades vi av Norra Halland och vi sökte stipendium för fullt. Stipendium ansökningarna gick inte vägen men det var inget som stoppade oss för vi kom iväg på vår livs resa ändå. Mycket tack vare Alla flygbiljetter. 
Idag publicerades också vårt 4 inlägg på deras blog efter lite påskledighet. Vi hoppas ni följer och läser våra berättelser där.
Klicka HÄR eller på bilden för att komma till deras blog
 
 
Om ni är intresserade av att resa regulärt så rekomenderar vi också att ni kikar in på deras hemsida och söker efter ett billigt flyg för de har bra priser och bra service. 
 
Klicka HÄR eller på bilden för att komma till deras hemsida